Gigi Becali s-a cazat la penitenciarul Rahova. Plăteşte pentru un schimb de terenuri cu Armata de acum două decenii

Gigi Becali s-a cazat la penitenciarul Rahova. Plăteşte pentru un schimb de terenuri cu Armata de acum două decenii

Gigi Becali a intrat luni, 20 mai, în custodia autorităţilor, după ce în aceeaşi zi, judecătorii l-au condamnat pe latifundiar la doi ani de închisoare cu executare. Cu toate acestea, omul de afaceri va executa trei ani de închisoare, deoarece pedeapsa i-a fost cumulată cu cea primită anterior în dosarul sechestrării de persoane. Becali a fost trimis la închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, în dosarul schimburilor de terenuri cu Armata, schimburi petrecute între anii 1996-1999 şi care ar fi fost prejudiciat statul cu 900.000 de euro.

Tot în dosarul schimburilor ilegale de terenuri, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Un complet de trei judecători de la ÎCCJ  i-a achitat în urmă cu un an pe toţi cei inculpaţi din dosar, magistraţii considerând că probele aduse de procurori nu sunt suficiente pentru condamnare. Parchetul a făcut recurs şi a cerut pedepse cu închisoarea.