Avea interdicţie de a părăsi ţara. Gigi Becali, oprit la aeroport când se pregătea să plece în Israel

Avea interdicţie de a părăsi ţara. Gigi Becali, oprit la aeroport când se pregătea să plece în Israel

Omul de afaceri Gigi Becali nu a fost lăsat de autorităţi să plece din ţară, duminică noapte. Deşi dorea să plece în Israel, la Mormîntul Sfânt, pentru a se ruga, Becali a fost nevoit să rămână în ţară. Conform spuselor omului de afaceri, interdicţia de a părăsi ţara nu are legătură cu Dosarul schimburilor de terenuri, ci cu un nou dosar. Becali este acuzat de înşelăciune şi abuz în serviciu în legătură cu firma SC Avicola Iaşi.

Omul de afaceri consideră că noile acuzaţii reprezintă doar un tertip prin care autorităţile au dorit să îl reţină în România. Subliniem că astăzi are loc pronunţarea sentinţei definitive în Dosarul   schimburilor de terenuri.

Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.