test

Au început concedierile la Uber: cât de gravă este situația gigantului

Au început concedierile la Uber: cât de gravă este situația gigantului

După ce a pierdut foarte mulți bani în ultimul an, compania Uber a fost nevoită să facă un număr mare de concedieri, în mai multe sedii de pe mapamond ale gigantului.

Uber a concediat aproximativ 350 de posturi în cel mai recent set de restructurări, dintr-o serie de divizii. Conform declarațiilor oficiale, acesta este ultimul val dintr-un proces de eficientizare a activităților companiei. În ultimele luni, fost nevoiți să părăsească serviciul de ridesharing oameni de la marketing, responsabili de produs și ingineri.

Cel mai recent set de concedieri a vizat divizia de Uber Eats, marketing de performanță, departamentele de recrutare și grupul de tehnologii avansate. Acesta din urmă este responsabil de proiectele pentru mașini autonome din cadrul Uber. Au fost penalizați și cei din echipele ”global rides” și platformă. Când tragi linie, cei aproximativ 350 de angajați concediați reprezintă 1% din forța de muncă a Uber.

Aproximativ 70% dintre cei afectați de restructurare recentă sunt localizați în în America de Nord. Pe de altă parte, au avut de suferit și angajați care activează în Asia, Europa, America Latină sau Orientul Mijlociu. În total, în ultimul ani, aproximativ 1100 de persoane care au activat la Uber au rămas fără un loc de muncă, în trei valuri de concedieri. Ca să-și continue activitatea, unii angajați au fost nevoiți să se mute în alt oraș sau altă țară.Set featured image

citeste mai mult