40 cei mai inteligenţi oameni care au schimbat lumea. Cine e pe locul 1

40 cei mai inteligenţi oameni care au schimbat lumea. Cine e pe locul 1

Inginerul din Chicago Libb Thims a realizat o listă a persoanelor care au schimbat lumea prin inteligența lor și suprinzător este faptul că Einstein se clasează pe locul al doilea. Deoarece în timpul lui Nicolaus Copernicus nu existau testele pentru măsurarea IQ-ului, Thims a utilizat metodologia COX pentru a prezice IQ-ul personalităţilor istorice, potrivit Descoperă.

Tehnica COX a fost prima încercare de a aloca IQ-uri de genii, în general bazate pe metodologia consilierului de doctorat al Cox Lewis Terman, inventator al scării moderne de IQ.

În listă sunt incluse numeroase femei, dar mult mai puţine decât bărbaţii, deoarece femeile nu au avut parte de acelaşi nivel de educaţie.

1.  Johann Goethe drept este clasat primul fiind cel mai deştept om din istorie cu un IQ între 210-225. Acesta a creat prima teorie a evoluţiei, de asemenea a pus bazele chimiei şi a fost un geniu literar, abilitate reflectată în opera ,,Faust”.

2. Recunoscutul fizician şi creatorul teoriei relativităţii Albert Einstein este al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ între 160-225

3. Pe locul trei se clasează Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician, care a realizat portretul Mona Lisei şi şi-a imaginat elicoptere înainte ca acestea să fie inventate.

4. Issac Newton se clasează pe locul patru. Celebrul fizician şi matematician englez care a formulat teoria gravitaţiei şi legea mişcării corpurilor avea IQ-ul între 190-200.

5. James Maxwell avea un IQ între 190 şi 205, acesta este un recunoscut fizician, predecesorul teoriilor lui Einstein. Acesta a dezvoltat teoria radiaţiilor electromagnetice.

citeste mai mult