3 întrebări și răspunsuri utile despre tocătoarele de crengi și frunze pe care trebuie să le cunoști
Există numeroase persoane care se declară îndrăgostite de viața la țară și implicit de grădinărit. O parte relevantă din această activitate, o reprezintă îngrijirea spațiilor verzi din curtea ta. Pentru a-ți fi mult mai ușor să faci acest lucru și să ai grijă într-un mod potrivit și corespunzător de plantele și pomii din curtea ta, ai nevoie de ustensile adecvate. Printre acestea se află și tocătorul de frunze și crengi care se declară a fi din ce în ce mai utilizat.
Parcurge articolul prezent și află care sunt răspunsurile celor mai adresate întrebări despre acest tip de aparat.
Iată câteva informații utile despre tocătoarele de crengi și frunze:
Ce este, de fapt, un tocător de crengi și funze?
Un tocător este un instrument electric de mari dimensiuni pe care îl folosești în exterior, pentru a reduce foarte mult cantitatea de resturi din curte și pentru a facilita eliminarea acestora.
De ce ai nevoie de un tocator de crengi și frunze?
Cu mult timp în urmă, puteai să arzi pur și simplu orice resturi de curte din propria curte. Astăzi, însă, acest lucru nu mai este deloc potrivit și poate fi chiar sancționat cu amenzi. Aici intervine utilitatea tocătorului de frunze și crengi. Trecând prin el toate resturile din grădina ta, acestea pot fi mai mult decât benefice pentru sol.
Pe scurt, aceste instrumente sunt ideale pentru a transforma acel teanc de frunze, crengile rămase în urma curățării copacilor sau diversele ramuri ce pică din cauza vântului – într-un îngrășământ bogat în nutrienți pentru patul de flori.
Cum se folosește un tocător de crengi și funze?
După ce ai decis că un tocător de lemn este ceva ce îți dorești sau de care ai nevoie pentru curtea ta, vei dori să știi cum să-l utilizați în mod corespunzător. Nu e de ajuns să pornești un tocător crengi și să începi să împingi resturile din grădină în el. Făcând acest lucru, îți poți pune în pericol viața sau poți suferi vătămări grave. Ține cont de acest doi pași:
Pasul 1:
Pregătește zona de lucru – Asigură-te că nu există gropi, denivelări sau diverse obstacole pe traseul pe care urmează să mergi cu tocătorul. Sortează bine lucrurile care vor trece prin tocător și ține cont ca acestea să nu aibă diverse cuie sau sârme în ele.
Pasul 2:
Pornirea tocătorului: Înainte de a porni mașina, dacă utilizezi un tocător de lemne cu gaz, va trebui să te asiguri că există suficient gaz și ulei în motor, astfel încât să funcționeze corect. Verifică toate butoanele și încearcă să limitezi cât mai mult riscul de supraîncălzire care va afecta mecanismul acestuia.
Alege ustensila potrivită pentru grădinărit și bucură-te de beneficiile pe care acest tocător ți le va aduce pe termen lung!
Sursa foto: Shutterstock.com