15 români au prădat un magazin de bijuterii din Paris: au furat ceasuri de lux în valoare de 1 milion de euro

15 români au prădat un magazin de bijuterii din Paris: au furat ceasuri de lux în valoare de 1 milion de euro

Jaf de un milion de euro în Paris cu suspecţi români. Cincisprezece bărbaţi români sunt suspectaţi că au comis un jaf la un magazin de bijuterii şi ceasuri de lux din Paris, valoarea daunei fiind de aproximativ un milion de euro. Hoţii au reuşit să fugă cu 20 de ceasuri de lux. Infractorii nu s-au bucurat prea mult de prada lor, deoarece poliţia franceză, ajutată de colegii români, au dat repede de urma lor: 5 suspecţi au fost arestaţi la doar o zi de la comiterea jafului, ceilalţi fiind daţi în urmărire.

Cinsprezece hoţi înarmaţi şi cu feţele acoperite de cagule au spart un magazin de lux din centrul Parisului, vineri, 4 octombrie. Potrivit presei franceze, magazinul în care se vindeau ceasuri foarte scumpe a fost golit în câteva minute de infractori. Aceştia au intrat în magazin şi i-au ameninţat pe vânzători, pe paznici şi pe clienţi cu armele. În timp ce un paznic avea pistolul la tâmplă, pus de unul dintre hoţi, ceilalţi au spart vitrinele şi au luat ceasurile de lux, după care au fugit. Hoţii au aruncat câteva fumigene pe stradă pentru a li se pierde urma.
Hoţii au reuşit să plece cu aproximativ 20 de ceasuri de lux, valoarea daunei fiind de circa un milion de euro.
Modul de operare i-a surprins chiar până şi pe poliţiştii francezi. “Este vorba de un grup important, bine structurat şi având o strategie eficientă; este un mod de operare nou”, a declarat comisarul principal al Arondismentului 2 din Paris, sectorul unde a avut loc jaful.

Poliţiştii români au prins suspecţii

Autorităţile de la Paris au cerut ajutorul poliţiştilor români care au contribuit decisiv la rezolvarea cazului. Poliţiştii din România au “furnizat informaţii şi date ce au dus la stabilirea clară a identităţii autorilor şi prinderea acestora”.
Conform anchetatorilor din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), este vorba despre un grup format din aproximativ 15 persoane, toate de origine română.
Până acum, au fost prinşi cinci suspecţi. Alţi zece, între care şi liderul grupării, sunt căutaţi de autorităţile franceze.

Fac parte din gruparea “Panterele Roz”?

Jaful produs recent la Paris vine după o serie de furturi de bijuterii şi ceasuri de lux de milioane de euro care au pus pe jar Franţa în ultima vreme. Este prima oară când unii dintre făptaşi sunt prinşi şi se pune întrebarea dacă fac sau nu parte din gruparea “Panterele Roz”, formată din foşti soldaţi din fosta Iugoslavie, învinovăţită de spargerea a 120 de magazine în întreaga lume. Poliţia franceză spune că hoţii din Europa de Est sunt organizaţi în bande piramidale bine structurate.