Revizuirea Constituţiei intră în linie dreaptă. Referendumul naţional va avea loc în octombrie

Revizuirea Constituţiei intră în linie dreaptă. Referendumul naţional va avea loc în octombrie

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat că etapa consultării populare s-a încheiat, astfel că membrii comisiei parlamentare vor începe lucrul pe baza raportului realizat de Forumul Constituţional. Până acum nu există un proiect concret despre cum va arată noua Constituţie. Partenerii din Uniunea Social-Liberală au convenit totuşi asupra unor elemente din actuala Constituţie care vor suferi modificări.

Liderul liberal a declarat, marţi, 28 mai, că revizuirea Constituţiei nu se va face pentru a satisface interesele unor persoane sau ale unui actor politic, ci pentru ca România să aibă o Constituţie mai clară. Revizuirea se va face pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a răspunde “tuturor întrebărilor” şi pentru a preveni toate formele de criză, de blocaj. El a precizat că în cel mai scurt timp Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei îşi va începe activitatea şi va lucra “cu intensitate”, discuţiile urmând să pornească de la “viziunea”, propunerile şi amendamentele înaintate de partidele parlamentare.

Proiectul de modificare a Constituţiei va fi adoptat de cele două camere ale Parlamentului, pentru ca în luna octombrie să fie supus unui referendum naţional.

ponta_constantin_antonescu