Băsescu – Ponta, relaţii cordiale. Premierul va reprezenta România la Consiliul European

Băsescu – Ponta, relaţii cordiale. Premierul va reprezenta România la Consiliul European

În baza relaţiilor cordiale din ultima vreme, preşedintele Traian Băsescu a decis să îi împlinească un vis premierului: Ponta va participa la Consiliul European din data de 22 mai. Deşi constituţional preşedintele Băsescu este îndreptăţit să participe la reuniunea la nivel înalt, şeful statului a anunţat că de data aceasta ţara noastră va fi reprezentată de Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a confirmat că a primit mandat din parte şefului statului, însă a precizat că nu este “un cadou”, ci o responsabilitate să te ocupi de problemele de energie sau de evaziune fiscală, teme care se află pe agenda reuniunii de la Bruxelles. Întrebat dacă a fost o negociere înainte cu preşedintele, şeful Guvernului a spus că nu, dar că, evident, i-a cerut un mandat acestuia.

“În general nu cred că este un cadou să te ocupi de problemele de energie sau de evaziune fiscală. Nu se poate vorbi de un cadou. E vorba despre o responsabilitate. Conform deciziei CCR de anul trecut, aveam şi puteam să cer acest mandat, l-am cerut preşedintelui şi în mod formal am avut o discuţie cu domnia sa şi m-a informat, că este de acord, motiv pentru care consilierul prezidenţial dl Mănoiu, împreună cu reprezentanţii Guvernului, lucrează la un mandat pentru că se vor pune câteva probleme foarte importante la Consiliul European vizavi de politica energetică, de politica europeană privind energia regenerabilă, de sursele neconvenţionale de energie, despre politicile coordonate de combatere a evaziunii fiscale”, a susţinut Victor Ponta.

El a spus că şi-ar dori ca România să nu mai fie un simplu spectator, ci un participant activ care să îşi spună punctul de vedere.