Top 5 alimente recomandate atunci cand avem reflux gastroesofagian
1. Otetul de mere
Impotriva unor opinii contrare larg raspandite, aciditatea otetului de cidru de mere ajuta la prevenirea arsurilor de stomac, dar si ajuta la calmarea acestora pe moment. Acidul de reflux poate fi rezultatul unei secretii insuficiente de acid gastric, care ajuta digestia, asa incat suplimentarea cu acidului cu otet din cidrul de mere poate ajuta descompunerea alimentelor, calmand durerile de stomac.
2. Fasolea verde
Nu toate legumele produc aciditate gastrica, dar daca arsurile gastrice sunt o problema, atunci legumele verzi sunt cea mai buna alegere. Dintre acestea, fasolea verde este o sursa buna de magneziu, ce are si un efect calmant la nivelul stomacului. De asemenea, sparangelul si telina sprijina sanatatea sistemului digestiv.
3. Orezul brun
Acesta este intotdeauna o alegere buna, intrucat este o sursa sanatoasa de fibre, ce se digera usor si sprijina buna functionare a sistemului digestiv. Pentru persoanele cu stomac sensibil, acesta poate fi consumat simplu, fara a provoca arsuri.