MANAGEMENTUL DIABETELOR ÎN CĂLDURA DE VARĂ

MANAGEMENTUL DIABETELOR ÎN CĂLDURA DE VARĂ

Căldura extremă a verii vă poate afecta nivelul de zahăr din sânge. Modul în care căldura afectează nivelurile dvs. depinde de ceea ce ați mâncat, indiferent dacă sunteți bine hidratat și nivelul de activitate.

Spun pacienților mei că pot participa la activități în aer liber și se pot bucura de toate tipurile de vreme, atâta timp cât iau câteva precauții.

Urmați aceste cinci sfaturi pentru a vă ajuta să vă gestionați diabetul, în timp ce vă bucurați în aer liber:

1. Beți multă apă și gustați întotdeauna gustări. Starea hidratată este extrem de importantă pentru persoanele cu diabet zaharat. Puneți întotdeauna o sticlă de apă. Indiferent dacă faceți drumeții, jucați un sport sau pur și simplu stând afară la soare, apa de băut este o necesitate. Când e cald, este posibil să nu fiți așa de foame și numărul dvs. poate fluctua. În plus, nu mergeți niciodată fără niste gustări. Luați în considerare ambalarea fructelor sezoniere, cum ar fi pepene verde și fructe de padure pentru hidratare adăugată.

2. Faceți ajustări de medicamente după cum este necesar. Adresați-vă furnizorul și educatorului pentru diabet dacă trebuie să ajustați medicamentele înainte de a vă exercita. În vara, oamenii tind să fie mai activi. Acest lucru vă poate face mai expuși riscului de hipoglicemie. Purtați un zahăr cu acțiune rapidă, în cazul în care aveți sânge scăzut de zahăr din sânge. Verificați deseori zahărurile din sânge.

3. Mențineți contoarele de glucoză, benzile și insulina răcoroase. Medicamentul dumneavoastră ar putea fi deteriorat de la a fi lăsat la soare, în mașină sau în poșetă într-o zi fierbinte. Contoarele de glucoză din sânge și benzi de testare pot fi deteriorate, iar altitudinea poate afecta performanța glucozei din sânge. Utilizați pungi izolate protejate de un pachet răcoros pentru a vă păstra în siguranță consumabilele, dar evitați înghețarea.

4. Evitați arsurile solare. Arsurile solare vă distrug pielea și pot afecta controlul diabetului. O arsură gravă vă stresează corpul și poate crește nivelul de zahăr din sânge. Aplicați de protecție solară de multe ori; purtați o pălărie cu lamă largă împreună cu îmbrăcăminte de protecție ori de câte ori ieșiți afară.

5. Protejați-vă de rănile cauzate de căldură. Semnele și simptomele de epuizare a căldurii includ amețeli, transpirații slabe, profunde, greață, dureri de cap și / sau crampe musculare. Deplasați-vă într-un loc mai rece, răcși-vă pielea, beți fluide și slăbiți hainele. Dacă nu vă simțiți mai bine, căutați un tratament medical.