Crestere cu 15% a pacientilor romani tratati la spitalul WPK din Viena in primul trimestru al anului

Crestere cu 15% a pacientilor romani tratati la spitalul WPK din Viena in primul trimestru al anului

Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece, a tratat in primul trimestru al anului cu 15% mai multi pacienti romani, raportat la aceeasi perioada a anului trecut. Tratamentele oncologice au fost solicitate de catre 60% dintre pacienti, WPK fiind unul dintre putinele centre medicale private din Europa care ofera cele mai moderne terapii impotriva cancerului – imunoterapia si terapia personalizata tintita. Alte servicii medicale accesate au fost cele de second opinion si check-up (10%), urmate de serviciile de ortopedie, traumatologie si medicina sportiva si de tratamentele pentru afectiuni cardiovasculare si ORL. Pacientii romani reprezinta 20% din totalul pacientilor straini tratati in cadrul spitalului, fiind a doua nationalitate ca pondere, dupa pacientii din Federatia Rusa. 

Datorita numarului crescut al pacientilor romani care s-au adresat spitalului nostru in primul trimestru al anului, am decis infiintarea, in cadrul WPK Viena, a unui serviciu special care sa le asigure acestora suport pe intreaga perioada a internarii. Astfel, toti pacientii romani care se trateaza la Wiener Privatklinik beneficiaza de asistenta permanenta, in limba romana, oferita de catre personalul nostru dedicat, atat la Viena, cat si la reprezentanta din Bucuresti. Acestia transmit dosarul medical catre echipa medicala, obtin o propunere medicala initiala pe care o comunica pacientilor, le ofera acestora suport pentru deplasarea si cazare la Viena, si, de asemenea, ii insotesc in spital. Cei mai multi romani ajung la noi pentru o a doua opinie (second opinion) si tratamente medicale care nu sunt disponibile deloc sau nu la acelasi nivel de calitate in tara lor. Printre acestea se afla imunoterapia, cel mai modern tratament al cancerului, care deocamdata nu este disponibil in Romania.” a declarat Dr. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik.

Cele mai frecvente patologii oncologice in randul pacientilor care ajung la Wiener Privatklinik sunt cancerul de san – la femei si cancerul pulmonar, cel din urma avand o incidenta in crestere in randul populatiei generale.

Cererea ridicata pentru serviciile medicale oncologice se datoreaza tratamentelor inovatoare pe care spitalul nostru le ofera pacientilor, precum imunoterapia si terapia personalizata tintita, si echipei de experti oncologi de renume european la care acestia au acces in cadrul Centrului de Excelenta in Oncologie.” a declarat Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, Coordonatorul Centrului de Excelenta in Oncologie al Wiener Privatklinik.

Centrul de Excelenta in Oncologie (WPK Cancer Center) are capacitatea de a aborda multidisciplinar si individualizat toate tipurile de cancer in diferite stadii, oferind pacientilor cele mai moderne tehnici de diagnosticare si terapie. Diagnosticul final este emis de catre o Comisie Interdisciplinara de experti in Oncologie, Genetica si Biologie Moleculara (Tumor Board), care analizeaza caracteristicile moleculare si individuale ale mutatiilor ADN-ului celulelor tumorale si ale celulelor sanatoase. Echipa WPK Cancer Center este formata din experti cu inalta specializare, care monitorizeaza progresul tratamentului si contracareaza orice potentiale efecte adverse. 

In ceea ce priveste serviciile de second opinion si check-up, WPK vine in intampinarea pacientilor cu pachete personalizate de investigatii, analize si consultatii pentru evaluarea completa a starii de sanatate, intr-o singura zi. Consultatiile sunt acordate de catre medici de renume european din diverse specialitati medicale, care pot stabili un diagnostic de precizie inaintea inceperii unei terapii.

Wiener Privatklinik ofera servicii de diagnostic si tratament intr-o larga paleta de specialitati medicale si detine noua centre medicale de competenta, in cadrul carora lucreaza unii dintre cei mai buni experti europeni. In 2017, cifra de afaceri inregistrata a fost de 80 milioane de euro. Rata de ocupare a spitalului este de circa 85%, pacientii internationali reprezentand 45% din totalul pacientilor. 

Pentru a facilita accesul pacientilor romani la serviciile sale medicale, WPK a incheiat parteneriate cu diverse companii aeriene si cu unitati de cazare din Viena, oferind astfel conditii avantajoase si discounturi semnificative in ceea ce priveste transportul si cazarea in Austria. 

Despre Wiener Privatklinik

Cu o traditie medicala datand din 1871, Wiener PrivatKlinik (WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria si printre putinele din Europa care asigura cel mai nou tratament impotriva cancerului – imunoterapia. Acesta dispune de 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie si recuperare medicala la standarde internationale. Datorita celor peste 30 de specialitati medicale si celor peste 250 dintre cei mai renumiti medici vienezi de care dispune, spitalul asigura o abordare interdisciplinara, complexa si completa, a fiecarui caz medical in parte. WPK are in principal adresabilitate internationala, astfel ca aproximativ 3000 de pacienti internationali sunt diagnosticati si tratati aici anual, dintre care 20% sunt romani. In 2017, peste 600 de pacienti romani s-au adresat spitalului pentru investigatii si tratamente, dublu fata de 2016.