test

Lichiorul de gutui, leac pentru indigestie și arsuri stomacale

Lichiorul de gutui, leac pentru indigestie și arsuri stomacale

Din delicioasele gutui nu se prepară doar dulceață, gem și compot. Dn aceste fructe de toamnă putem prepara acasă un aromat și extrem de benefic pentru sănătate lichior de gutui.

Amestecaţi 1/2 litri ţuică bună [de prună] sau alcool de cereale cu 1şi 1/2 zeamă de gutui pe care o obţineţi cu ajutorul mixerului. Adăugaţi 2gr scorţişoară, 80gr cuişoare, 50gr migdale amare şi puţină nucuşoară [pudră]. Lăsaţi-o să se macereze 2 luni. Preparaţi un sirop de zahar şi turnaţi-l peste lichior. Filtraţi si puneţi-l la sticle.

Acest lichior este recomandat in caz de: indigestie, arsuri, balonări. Beţi un păhărel după mese.