În trecut toată lumea îl confunda cu rubinul! Ce beneficii aduce purtătorului spinelul sau “piatra nemuririi”

În trecut toată lumea îl confunda cu rubinul! Ce beneficii aduce purtătorului spinelul sau “piatra nemuririi”

Spinelul este una dintre cele mai rare și mai scumpe pietre semiprețioase. Foarte multe coroane ale regilor și împăraților sunt încrustate cu această piatră. În frumusețe, nu este cu nimic inferior rubinelor, safire sau smaraldelor. Vă invităm să aflăm împreună ce proprietăți fizice și magice posedă acest mineral?

Multe cristale roșii, venerate ca rubine, au fost testate și studiile au arătat că de fapt ele sunt spinele.

În Rusia, spinelul este cunoscut prin cuvântul arab “lal” prin numele minei Kuhi Lal, unde piatra a fost descoperită pentru prima dată. Numele bijuteriei  provine de la cuvântul german spinellCristalele au o formă de vârf, prin urmare, oamenii de stiinta au sugerat ca acest cuvânt inseamna “ghimpe”. Conform unei alte versiuni, cuvântul are rădăcini grecești: înseamnă “strălucire” sau “scânteie”.

În ziua de azi, cristalele transparente colorate sunt folosite în bijuterii pentru realizarea de bijuterii: inele, cercei, margele, brățări, broșe, inele, tiare.

Acest mineral natural în bijuterii este o achiziție destul de scumpă, bijutierii combinând adesea spinelul cu perle și diamante.

www.cadoubijuterii.ro

www.cadoubijuterii.ro

Proprietăți de vindecare

 Spinel are proprietăți de vindecare. Compoziția sa chimică conține oligoelemente utile pentru corpul uman. Renumitul chimist elvețian Paracelsus a numit mineralul zdrobit până la starea unei pulberi ca medicament pentru vindecarea bolilor severe. Dezinfecție, proprietăți hemostatice și de regenerare, piatra a fost cunoscută și folosită cu pricepere de vindecătorii și vindecătorii din Rusia.

În tratatele medicinale medievale este scris: “Lal este util pentru obrajii roșii, pentru stomacul sănătos, pentru îmbunătățirea vederii”. În zilele noastre, vindecătorii care practică medicina alternativă și litoterapeuții folosesc de asemenea și spinel pentru a vindeca corpul.

Spinelul roșu va ajuta organismul să reziste la infecțiile virale și bacteriene în timpul epidemiilor. Ea are puterea de a crește sexualitatea și atractivitatea femeilor și bărbaților în ochii sexului opus. Îmbunătățește circulația sângelui în organism.

 Spinelul albastru va fi de cel mai mare beneficiu în bolile tractului gastro-intestinal, precum și în reabilitarea după intervenția chirurgicală.

Spinelul roz poate fi utilizat pentru tulburări de somn: insomnie, coșmaruri.

Spinelul verde mai este denumit piatra inimii. Corectează activitatea, stabilizează presiunea, ajută la restabilirea vederii.

Spinelul negru va oferi primul ajutor pentru vătămări, abraziuni, răni, ameliorarea durerii și oprirea sângerării.

citeste mai mult