test

Nicu Alifantis, scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: „ Dispreţul pe care-l arătaţi faţă de artişti este dezgustător“

Nicu Alifantis, scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: „ Dispreţul pe care-l arătaţi faţă de artişti este dezgustător“

Nicu Alifantis i-a adresat o scrisoare lui Mircea Badea, prin care îi cere realizatorului de la Antena 3 să le ceară scuze artiştilor pentru că „îi denigrează“ în mod constant.

Nicu Alifantis i-a cerut printr-o scrisoare deschisă lui Mircea Badea să înceteze să-i mai jignească şi denigreze pe artiştii români, dar şi să le ceară scuze public.    Artistul mărturiseşte că-i cunoaşte pe părinţii realizatorului TV, cărora le poartă „o stimă deosebită“, şi-i transmite realizatorului de la Antena 3 să-şi asume „eşecurile“ şi „frustrările“.    Scrisoarea lui Alifantis către Mircea Badea:   „Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul «domnule», din respect pentru părinţii dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme şi cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceţi breslei din care fac parte. Vă atrag atenţia că sunt profund revoltat de această atitudine şi vă somez să încetaţi şi să vă cereţi scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresaţi artiştilor români. Îmi amintesc de perioada în care eraţi adus, bănuiesc împotriva dorinţei dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic. Vă înţeleg frustrările. Ecuaţia matematică a vieţii dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumaţi-vă acest lucru cu demnitate. Şi nu uitaţi, prin această atitudine nu reuşiţi să faceţi decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât şi instituţiei pe care o reprezentaţi. Dispreţul pe care-l manifestaţi faţă de slujitorii artei româneşti este absolut dezgustător. «Nu daţi doi bani pe artistul român»? Foarte bine, mutaţi canalul, nu mai intraţi într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniţi. Suntem destul de puşi la colţul indiferenţei de mai marii puterii zilei. Artistul român nu «ghiorlăie», domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime şi să se manifeste cum poate într-o ţară tristă, sărăcită şi aproape distrusă. Nu vă permit să ne mai jigniţi, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliţi de azi înainte, domnule.“

Răspunsul lui Mircea Badea: „Înţeleg că sunt ratat şi dezgustător. Schimbaţi canalul“

Mircea Badea i-a răspuns lui Nicu Alifantis la scrisoarea deschisă prin care artistul îi cerea realizatorului TV să le ceară scuze artiştilor pentru că i-a denigrat şi jignit într-un mod „dezgustător“. Realizatorul TV a părut afectat de cele ce i s-au transmis, întrucât „îl iubeşte“ pe Nicu Alifantis şi a acceptat să-şi ceară scuze.

„Nu mi-a dat prin cap niciodată că Nicu Alifantis, pe care îl iubesc, face parte din aceeaşi breaslă cu Chirilă sau cu Ristei sau cu orice alt produs popcorn. Domnul Alifantis îmi spune că am greşit şi că se încadrează în aceeaşi breaslă cu artiştii care au nickuri în loc de nume. Înţeleg că am jignit artiştii români şi că trebuie să îmi cer scuze. Dacă mi-o cere domnul Nicu Alifantis, e în regulă: vă cer scuze. Mai înţeleg că sunt un ratat. E foarte posibil. Nici măcar nu am pornirea de a încerca să caut contra argumente. Sunt şi dezgustător. De asemenea posibil, dar puteţi aplica aceeaşi reţetă pe care mi-o recomandaţi: schimbaţi canalul. E şi foarte târzie emisiunea mea. Ora respectivă ar putea fi folosită pentru creaţie muzicală, nu pentru nervi şi resentimente. Cu privire la ocolirea dumneavoastră, domnule Alifantis, lucrurile sunt rezolvate deja: „social distancing“ e lege. Cu stimă şi cu sincere urări de succes. Dumneavoastră şi breslei din care vă revendicaţi“, a fost răspunsul lui Mircea Badea.

Citeste mai mult: adev.ro/qa5qbb