test

Diagnosticul de cancer al lui Kate Middleton a scos la lumină o tendință alarmantă: epidemie misterioasă care lovește în rândul persoanelor de sub 50 de ani.

Diagnosticul de cancer al lui Kate Middleton a scos la lumină o tendință alarmantă: epidemie misterioasă care lovește în rândul persoanelor de sub 50 de ani.

Oamenii de știință se străduiesc să afle cauza unei „epidemii” misterioase de cancer care lovește în rândul persoanelor de sub 50 de ani. Diagnosticul este tot mai răspândit și în rândul celebrităților, unul dintre cele mai mediatizate cazuri recente fiind cel al Prințesei de Wales.

Diagnosticul șocant al lui Kate Middleton, făcut public săptămâna trecută, a scos la lumină o tendință uimitoare. Medicii de top susțin că este vorba despre o problemă la nivel mondial, notează Daily Mail.

O conștientizare sporită a luat amploare odată cu cazurile celebre, precum Dame Deborah James, care a murit de cancer intestinal la 40 de ani, în 2022. Acum, în urma știrilor despre Prințesa de Wales, un chirurg a susținut că un factor care nu a fost încă descoperit ar putea fi de vină.

Un factor de mediu necunoscut

Profesorul Andrew Beggs, chirurg colorectal, consultant și cercetător clinic senior la Universitatea din Birmingham, a spus: „Ar putea exista un factor de mediu necunoscut pe care nu l-am descoperit, în ciuda cercetărilor ample”.

Cancerul cu debut tânăr nu este deloc rar. Conduc o clinică pentru cancer cu debut precoce la adulți și vedem din ce în ce mai mulți oameni în vârstă de 40 de ani cu cancer”, a adăugat el.

După părerea sa, alți factori care ar putea contribui, de asemenea, la creștere, sunt metodele mai bune de detectare a cancerului, conștientizarea simptomelor și o mai bună screening a afecțiunilor genetice care cresc riscul de cancer, cum ar fi gena BRCA, așa cum are Angelina Jolie.

citeste mai mult