Cum să te simți mai bine în pielea ta?

Cum să te simți mai bine în pielea ta?

Se poate întâmpla ca atenția asupra propriei persoane să îți fie distrasă de dinamica vieții de zi cu zi. Prinsă între job, viață socială și hobby-uri, se poate să nu îți mai rămână timp să te gândești la tine însăți, însă acest lucru se va vedea în scurt timp în felul în care te simți în fiecare activitate pe care o desfășori. De aceea, este nevoie ca, o dată la câtva timp, să îți acorzi mai mult timp ție și să fii atentă la starea ta generală. Există o mulțime de metode prin care poți face acest lucru, însă cele mai generale sunt ușor de adaptat nevoilor și posibilităților tale.

Modalități prin care să-ți resetezi percepția despre tine

Acordă-ți timp să nu faci nimic

Adesea, alergătura dintr-o parte în alta, deși îți alimentează dinamismul de zi cu zi, te poate duce la a pierde contactul cu tine însăți și cu ideea de relaxare. Dacă îți dai seama că gândurile tale sunt mereu active și ești continuu stresată de următorul lucru de pe listă, înseamnă că ai nevoie de o pauză. Nu este neapărat nevoie de o vacanță de o săptămână pe o plajă exotică. Uneori, chiar și o zi întreagă de stat pe canapea în living sau în natură te poate ajuta să îți reîncarci bateriile.

Pune pasiune

Rutina te poate introduce rapid în starea în care ți se pare că fiecare zi trece la fel, iar tu nu mai poți găsi neapărat bucuriile în lucrurile pe care le faci. În consecință, vei ajunge să te simți tu însăți plictisită de felul în care decurge fiecare zi, atitudine care te va afecta pe plan personal și emoțional ulterior. De aceea, nu uita să pui pasiune în lucrurile pe care le faci, iar dacă simți că ar mai fi loc, găsește o pasiune nouă, indiferent dacă este vorba despre gătit, roller skate, dans, croșetat sau orice altceva.

Rămâi curioasă să te explorezi

Este foarte posibil să fi explorat deja toate lucrurile care te-ar putea face să te simți bine, adesea pentru că acestea par să nu se potrivească personalității tale sau ți-au fost prezentate drept tabu. Cum ar fi să te pui într-o ipostază în care nu ai mai fost înainte, care să te scoată puțin din zona de confort? Echipa de la Camstars angajează periodic modele noi, așadar o nouă experiență te poate aștepta oricând îți dorești. Videochatul este o activitate despre care o mulțime de femei declară că le-a ajutat să își recâștige încrederea în sine și să se simtă mai bine cu ele. De ce să nu fii și tu printre ele?

Nu îți refuza puțină impulsivitate

Dacă îți stă de mult gândul la o pereche de pantofi în care știi sigur că ai păși simțindu-te plină de încredere în tine, nu-ți refuza acest capriciu. Impulsivitatea poate fi benefică din când în când. Recompensează-te pentru reușite sau oferă-ți singură cadouri pur și simplu. Te vei simți, cu siguranță, mai bine. Ai grijă doar, contul tău bancar trebuie să fie la rândul lui de acord cu aceste decizii, așadar fă lucrurile cu măsură.

Percepția ta despre tine poate fi foarte fluctuantă de la o perioadă a anului la cealaltă. Dacă reușești, însă, să fii atentă la felul în care te influențează lucrurile care se petrec în viața ta și lucrezi activ pentru a te simți bine în pielea ta, vei reuși cu ușurință să ai încredere că poți face față la orice. 

 

Sursa: pexels.com