test

Consumul de ROSII tine osteoporoza departe

Consumul de ROSII tine osteoporoza departe

Beneficiile consumului de rosii sunt uimitoare pentru organismul uman. Rosiile reprezinta o sursa importanta de antioxidanti, vitamine si fibre, astfel ca aceasta leguma poate combate cu succes numeroase afectiuni dintre care enumeram: osteoporaza, guta, constipatia, infectii renale si urinare, problemele cu vederea si reumatismul. De asemenea, consumul de rosii poate contribui la detoxifierea extrem de eficace a organismului.

Rosiile contin o multime de vitamine, cele mai importante fiind vitamina A (foarte importanta pentru ochi), complexul de vitamine B (B1, B2, B5, B6 – care printre altele protejeaza sistemul nervos, sistemul osos si metabolismul), vitamina C (care contribuie la o buna functionare a sistemului nervos si a sistemului cardiovascular), vitamina E (responsabila de mentinerea tineretii). Rosiile mai contin si cantitati semnificative de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu, precum si acizi organici, acestia din urma avand un rol important pentru sistemul digestiv.

Pe langa cele mentionate mai sus, trebuie sa stii ca rosiile nu ingrasa, nu au grasimi, sunt foarte bogate in potasiu, vitaminele A, C si K, fier si calciu si chiar fosfor. Toate acestea, in combinatie cu licopenul si cu o alta substanta care se regaseste in rosii si care are proprietati asemanatoare cortizonului au rolul de a transforma rosiile intr-un depurativ si antiinflamator puternic. Infectiile renale, urinare, guta sau chiar cosntipatia si reumatismul pot fi vizibil ameliorate prin consumul regulat de rosii sau suc de rosii. Daca urmaresti sa faci o detoxifiere generala, sucul de rosii poate deveni aliatul tau numarul 1.

photocredit: foodstory.ro