test

Combinația argint și busuioc, explicația pentru care apa sfințită nu se strică

Combinația argint și busuioc, explicația pentru care apa sfințită nu se strică

Cu toții, fie credincioși sau atei, ne-am întrebat de ce agheasma sau apa sfințită nu se strică. Dacă cei credincioși consideră că această apă deţine proprietăţi inexplicabile pentru om, fiind vorba de puterea Duhului Sfânt, se pare totuși că există și explicații mai pământești pentru faptul că apa sfințită rezistă nealterată și un an doi, conform Libertatea.

Oamenii de știință susțin că că apa respectivă intră în contact cu argint, prin scufundarea crucii, şi cu busuiocul, ambele având proprietăţi antimicrobiene, iar asta ajută la păstrarea apei nealterate.

Argintul omoară bacteriile de putrefacţie şi algele microscopice care se află în ea sau creează un mediu în care acestea nu se pot dezvolta. Iar busuiocul este şi el cunoscut ca fiind o plantă cu proprietăţi antiseptice.

Combinația celor două pare să fie explicația. Electrolizii de argint se utilizează la purificarea apei, deoarece argintul este un metal care are proprietăţi sterilizante şi antiseptice, la fel ca aurul. Pus în apă, el omoară toate bacteriile şi microbii.

Este de ajuns şi o concentraţie foarte mică de argint ca să purifice apa. O parte din argintul metalic trece în apă, iar aceasta nu se strică.

Citeşte întreaga ştire: Care este explicația pentru faptul că apa sfințită nu se strică niciodată