test

Casa care a inspirat povestea “La răscruce de vanturi/ Wuthering Heights” a lui Emily Bronte este de vânzare

Casa care a inspirat povestea “La răscruce de vanturi/ Wuthering Heights” a lui Emily Bronte este de vânzare

Casa despre care se crede ca a inspirat povestea “La rascruce de vanturi/ Wuthering Heights” a lui Emily Bronte este scoasa la vanzare pentru mai mult de 1 milion de lire sterline, potrivit BBC.

Ponden Hall (Stanbury, West Yorkshire) a fost construita in 1541 si surorile Bronte au vizitat-o deseori in copilarie. Cateva particularitati ale proprietatii au inspirat, aparent, lucrarea lui Emily Bronte.

In 2014, a fost transformata in pensiune, condusa acum de Steve Brown si Julie Akhurst.

Surorile Emily si Anne, care au inceput sa scrie in copilarie impreuna cu sora lor Charlotte, au vazut prima data Ponden Hall in 1824, in timpul unui sezon foarte ploios. Ele au continuat sa vina aici cu familia, iar casa a fost sursa de inspiratie pentru “Wuthering Heights” si “The Tenant of Wildfell Hall”.

Biblioteca din Ponden, considerata una dintre cele mai bune din West Yorkshire, era atragatoare pentru surori, care o foloseau deseori.

Charlotte, Emily si Anne Bronte, scriitoare ale secolului 19, reprezinta una dintre cele mai cunoscute familii literare din lume. Deseori singure in casa lor izolata din Haworth, ele au inceput sa scrie povesti de la varste fragede.