test

Ce este mescalina si ce provoacă în organismul uman

Ce este mescalina si ce provoacă în organismul uman

Medicul Ovidiu Peneş a dezvăluit pas cu pas, ce este mescalina, cum se cosumă, ce provoacă în organismul uman, dar şi cât de repede se elimină.

“Acest drog a fost extras din cactus, sunt câteva specii de cactus care produc această substanţă. Seamănă cu LSD şi alte droguri psihotrope. S-a sintetizat chimic, în două forme. E o substanţă interzisă. Se găseşte sub forme de capsule, praf şi lichid. Dacă vrei să i-l dai cuiva trebuie să i-l pui în băutură. Are gust foarte amar şi îţi dai seama imediat. Bine de ştiut, ca să te fereşti de aşa ceva!

Produce efecte simpatomimetice acţionează pe sistemul nervos , atât la nivl central, cât şi periferic. La acţiunea la nervii periferici dă şi creşterea apetitului sexual.

Persoana care consumă intră într-o stare de halucinaţie caracterizată prin efecte vizuale, curilorile devin foarte intense, creşte perceţia intensităţii culorilor. Printr-un sistem de închidere-deschidere a pleoapelor, senzaţiile devin foarte intense. Timpul pare că stă pe loc. Se consumă şi pentru partea de creştere a intensităţii sexuale şi a dorinţei sexuale, e necontrolată. Poate fi un drog al sexulului sau al violului. (sursa: spynews.ro)

Ce este mescalina

Lophdphora williamsii – peyote, peyotl (denumiri populare: radacina diavolului, budinca de cactus) este un cactus fara tepi, cu radacina pivotanta, ce creste in America Centrala, in zonele aride din nordul Mexicului si in regiunea fluviului Rio Grande. Planta a fost utilizata de indienii din nordul Mexicului ca „recuzita” in ritualuri religioase din cele mai vechi timpuri (indigenii ingerau “mescal butions”, adica fasii din capul globulos al cactusului, taiate transversal si uscate la soare, pentru a obtine stari halucinatorii spectaculoase).

Constituentul principal al uneia dintre cele mai studiate plante cu proprietati halucinogene – cactusul Lophophora wittiamsii (Anhalonium williamsii) este mescalina (3,4,5- trimetoxifeniletilamina, deci un derivat de feniletilamina), inrudita structural cu catecolaminele. Introducerea uneia sau mai multor grupe metoxi in molecula ii confera proprietati psiho-disleptice. In organism are loc o ciclizare prin intermediul catenei laterale etilaminice, cu formarea nucleului indolic, prezent in majoritatea halucinogenelor.

Mescalina, alaturi de LSD, psilocibina, 5-Meo-DMT si triptamina se leaga de receptorii 5-HT (in special 5-HT2A, receptori cuplati cu proteinele G). Legarea de site-urile active ale receptorilor neuronali genereaza modificari fizice si chimice in interiorul celulei. Poate altera direct sensibilitatea membranei celulare la transportul ionic datorita modificarilor conformationale, stimuleaza eliberarea ionilor din celula si transcriptia; toate aceste procese duc la modificarea potentialului neuronal. In unele celule neuronale, aceasta stimulare provoaca inhibitie, iar in altele excitatie, ducand la manifestari ca halucinatii si iluzii (sursa: sfatulmedicului.ro).