Studioul Paramount, dat în judecată din cauza filmului “Top Gun: Maverick”

Studioul Paramount, dat în judecată din cauza filmului “Top Gun: Maverick”

Familia scriitorului al cărui articol a stat la baza filmului “Top Gun” din 1986 a dat în judecată Paramount Pictures din cauza continuării lansate luna trecută. Paramount Pictures este acuzată că nu a cumpărat din nou drepturile asociate articolului care a inspirat continuarea filmului Top Gun.

Familia celui care l-a scris cere despăgubiri, inclusiv o parte din încasările obţinute de “Top Gun: Maverick”, precum şi împiedicarea companiei producătoare de a distribui filmul sau de a produce alte continuări ale producţiei originale.

Potrivit unei plângeri depuse la Tribunalul Federal din Los Angeles, divizia Paramount Global nu a achiziţionat din nou drepturile asociate articolului “Top Guns”, publicat de Ehud Yonay în 1983 în revista lunară California, de la familia sa înainte de lansarea acestui sequel.

Shosh Yonay şi Yuval Yonay, care locuiesc în Israel şi sunt văduva, respectiv fiul lui Ehud Yonay, consideră că studioul Paramount a ignorat în mod intenţionat faptul că drepturile de autor au revenit în posesia familiei Yonay în ianuarie 2020, nerespectând astfel legea federală a copyrightului.

Paramount nu a răspuns deocamdată solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

citeste mai mult