test

Iluminatul bucătăriei – 5 sfaturi practice

Iluminatul bucătăriei – 5 sfaturi practice

Iluminatul bucătăriei este important nu doar prin prisma faptului că oferă un aspect deosebit, ci și prin faptul că ai nevoie de o cât mai bună vizibilitate atunci când gătești. 

 

Pentru că în bucătărie ai nevoie să vezi cât mai bine întreg spațiul, trebuie să ai în vedere iluminarea corectă a acestuia. Iată câteva aspecte importante ce țin de alegerea luminii în bucătărie, din toate punctele de vedere. 

Alege obiecte de iluminat speciale pentru bucătărie

Bucătăria este un spațiu diferit de living și baie, drept pentru care nu va suporta foarte multe obiecte de iluminat. În general, aplicele sunt considerate a fi cea mai bună variantă de iluminare a bucătăriei, pe lângă spoturile care oferă lumină, dar doar la nivel punctual. 

Cea mai bună soluție este să alegi aplice moderne pentru apartamentul tau și să iei în calcul și achiziționarea de aplice care să se potrivească în baie sau hol, dacă vrei să păstrezi același stil de iluminare. 

 

Modelele și dimensiunile sunt foarte variate, la fel și culorile, așa că vei avea de unde alege dacă vei dori ceva specific pentru bucătăria ta. Alege aplica potrivită în funcție de culoarea camerei și a mobilierului, având grijă să nu creezi contraste prea mari. 

Alege corpuri de iluminat de mari dimensiuni

În vreme ce aplicele pentru băi și holuri sunt mai mici, respectând astfel proporțiile camerei, în bucătărie vei avea nevoie de aplice mari, care să ofere suficient de multă lumină. Încearcă să optezi pentru instalații care să îți permită montarea a mai multe becuri și ia în calcul utilizarea becurilor cu tehnologie LED pentru a proteja circuitele și pentru a obține maximul la nivel de iluminare. 

 

Este important să acoperi o zonă cât mai mare atunci când montezi aplica, iar dacă vrei neapărat să te joci cu lumina și umbrele, poți opta pentru aplice mai mici, poziționate în diferite colțuri ale bucătăriei, astfel încât să obții efectul dorit. 

Alege corpuri de iluminat fără tratamente de opacitate

Deși sunt foarte aspectuoase, aplicele mate opresc o mare parte din cantitatea de lumină. Poți opta pentru aplice semimate sau pentru aplice cu diferite modele, pentru a putea beneficia astfel de un iluminat sigur, în orice colț al bucătăriei. 

 

Ia în calcul faptul că și culoarea distorsionează destul de mult tipul luminii, așa că optează pentru aplice sau corpuri de iluminat care să nu aibă nuanțe foarte închise. 

Optează pentru benzi LED sau pentru spoturi cu senzori

În zonele unde ai nevoie de un plus de lumină este necesar să instalezi corpuri de iluminat care să te ajute în acest sens. Zona chiuvetei, spre exemplu, este una în care ai nevoie de cât mai multă vizibilitate, iar dacă bucătăria nu este poziționată astfel încât să aibă lumină naturală, vei avea nevoie de spoturi sau benzi de iluminare.

 

Din fericire, aceste corpuri de iluminat se pot monta minim invaziv, astfel încât să îți ofere posibilitatea de a te bucura de un plus de lumină, fără mari eforturi și fără să demontezi sau să strici ceva. 

Alege corpuri de iluminat care să decoreze

Dacă nu știai că și lumina este un mod de a decora, ei bine ar trebui să știi că aceasta joacă un rol foarte important la nivel de amenajare. Pentru a aduce un plus din punct de vedere decorativ, poți folosi corpuri de iluminat care să iasă în evidență și care să fie în sine adevărate decorațiuni. 

 

Alegerea luminii potrivite în bucătărie te poate ajuta să exploatezi la maxim spațiul disponibil, bucurându-te de un aspect modern. Ia așadar în considerare preferințele personale, bugetul și caracteristicile produselor și alege un corp de iluminat care să schimbe total aspectul bucătăriei tale.