test

Cum să surprinzi un prieten care își aniversează ziua de naștere? Iată 3 idei de daruri de suflet!

Cum să surprinzi un prieten care își aniversează ziua de naștere? Iată 3 idei de daruri de suflet!

Aniversarea unui prieten nu este doar o simplă ocazie de a-i transmite ganduri si urări de bine, ci și un motiv de bucurie. De ce este așa? Răspunsul este simplu și cuprinzător: un adevărat prieten este apreciat și căutat, mai ales cu ocazii speciale din viața lui, pentru a-i fi alături și a împărtăși bucuria cu acesta. Dacă îi pregătești o surpriză, este ideal, mai ales dacă este un dar de suflet. Deoarece este mai bine să dai decât să primești, când vezi strălucirea de bucurie din ochii celuilalt, vei avea o bucurie și mai mare. Dacă vrei să descoperi cum îți poți menține o relație de prietenie cu un dar de suflet, citește în continuare acest articol.

Surprinde-ți prietenul cu un dar de suflet, mai ales la zi aniversară!

Este adevărat că o prietenie nu constă doar în daruri făcute între persoane, ci mai ales în vorbe încurajatoare sau de folos, care să aibă efecte favorabile asupra celorlalți. Dacă îi oferi propria putere a exemplului, este ideal, însă fiecare persoană are propriul ritm și diferite convingeri sau obiceiuri. Un adevărat creștin va aprecia cu siguranță o vorbă sau o povață rostită cu sinceritate, mai ales dacă-ți solicită ajutorul. Se spune să ajuți dacă ți se cere, de fiecare dată, așa cum poți tu mai bine. 

Ce dar pregătești pentru prietenul tău de suflet?

  • Poți organiza o vizită și o petrecere surpriză, alături de alți prieteni sau rude apropiate;
  • Poți alege o carte de la editura Stephanus, care îl va lămuri cu privire la întrebările care îl frământă și vei putea comunica mai bine cu el pe marginea acestor învățături pentru o adevărată viață creștină;
  • Poți iniția plecarea într-o excursie și acolo ai ocazia să-l surprinzi cu o mulțime de surprize plăcute.

Oricare dintre daruri ar fi ales, este o oportunitate de a fi împreună cu prietenii și a te bucura de prezența celorlalți în alte moduri, pentru a ieși din rutina zilnică.

Cum reacționează prietenul când primește darul? 

Dacă ai pregătit darul și vrei să-l oferi, este important să-i transmiți prietenului și un mesaj de suflet. Acesta va aprecia foarte mult gândurile bune și se va observa bucuria în priviri. Dacă privești cu atenție, ochii îi vor străluci de uimire și bucurie, deoarece se simte iubit și apreciat. Este adevărat că este mai importantă construirea unei relații bazată pe sentimente, însă un dar este simbolul aprecierii și dragostei pe care i le oferi unei persoane apropiate. Mai mult decât atât, când dăruiești ceva fără să aștepți să primești altceva în schimb este ideal. 

Specialiștii consideră că și gândurile bune pe care le transmiți se vor simți imediat și vor umple sufletul de bucurie celuilalt.

Prin urmare, când conștientizezi că „dacă dai, primești” vei putea să te gândești mai bine la darul și mesajul pe care le pregătești pentru că „ești fericit dacă îi faci pe alții fericiți” de fiecare dată când oferi ceva din suflet, pentru alt suflet.

Sursă foto: freepik.com