CINCI modalități prin care tinerii aleg să scape de stres

CINCI modalități prin care tinerii aleg să scape de stres

Stresul poate apărea în momentul în care te poți confrunta cu o supraaglomerare de sarcini și cerințe sau atunci când traversezi perioade mai dificile în viața personală. Fie că este vorba despre sarcinile pe care le ai de îndeplinit la locul de muncă, fie că este legat de dorința de a avea rezultate cât mai bune într-un anumit domeniu, stresul își poate face apariția, cu ușurință, dacă atenția este îndreptată mai mult pe muncă, decât pe modul în care te simți.  Mai mult decât atât, stresul poate aduce schimbări mari în comportamentul unei persoane. Mulți tineri aleg să se îndrepte spre alte tipuri de îndeletniciri, pentru a scăpa de stres și pentru a le conferi un moment de relaxare și o deconectare de la activitățile cotidiene.   

 

Iată 5 metode prin care tinerii reușesc să diminueze nivelul de stres:

  • Stresul poate fi foarte supărător atât la locul de muncă, cât și în viața personală, și poate apărea din diferite motive. Mulți tineri aleg să se relaxeze prin a fuma sau a pufăi din dispozitivele electronice de fumat. Chiar dacă specialiștii nu recomandă acest viciu, deoarece riscă să își pună sănătatea în pericol, există tineri care se îndreaptă spre achiziționarea unui lichid pentru țigări electronice, cu diferite arome, pentru a se bucura de o explozie de gusturi noi. Totodată, experții susțin că ar putea crește nivelul stresului oxidativ.
  • Pe de altă parte, activitățile sportive pot reprezenta o altă metodă prin care să îți poți diminua nivelul de stres. Fie că alegi să joci un meci de fotbal, fie că alegi să facă simple exerciții fizice, o oră petrecută în aer liber îți va conferi un moment de relaxare și de deconectare de la cotidian. Mai mult decât atât, specialiștii recomandă activitatea fizică, deoarece oferă un plus de energie și ajută la dezvoltarea unor noi conexiuni sinaptice în creier.
  • Dacă nu dorești să depui un efort fizic intens, atunci te poți îndrepta spre a face plimbări în aer liber, în natură. O promenadă prin parc, mersul la un picnic sau o plimbare prin pădure te-ar putea ajuta cu o reconectare cu sine, dar și cu înlăturarea energiilor negative din jurul tău. De asemenea, câteva zile de vacanță te pot încărca cu energia necesară pentru îndeplinirea taskurilor pe care le ai de făcut în viitorul apropiat.
  •  Arta a fost întotdeauna un mod de exprimare. Pentru a micșora nivelul de stres, îți poți așterne gândurile prin scrierea unor poezii sau chiar poți picta ceea ce îți imaginezi. Prin dezvoltarea laturii artistice poți afla lucruri interesante despre propria persoană, ba chiar ai putea avea șansa să afli că există și alte activități care ți se potrivesc. Pictura, dansul, arta Origami sau cântatul la instrumente muzicale reprezintă câteva modalități prin care ai putea scăpa de stres.
  • Alți tineri preferă să găsească un refugiu în jocurile de pe calculator sau pe console. În condițiile în care te-ar putea atrage un astfel de mod de relaxare, atunci te-ai putea juca chiar alături de prieteni, online, astfel reușind să petreceți și timp împreună. Mai mult decât atât, îți poți dezvolta și alte abilități.

De asemenea, există și alte metode prin care te poți relaxa și uita de problemele din jur. Petrecerea timpului cu persoanele dragi te-ar putea ajuta să scapi de stres. Există și persoane care aleg să diminueze din nivelul de stres prin folosirea unei mingi anti-stres sau prin apelarea la serviciile de masaj terapeutic. Una peste alta, soluții pentru diminuarea stresului există, rămânând doar să fie puse în aplicare, pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

Sursă foto: Pexels.com