test

7 motive să iubești pantofii cu toc gros

7 motive să iubești pantofii cu toc gros

Moda se schimbă constant, dar unele tendințele încearcă să se păstreze, astfel încât să se concretizeze în stiluri de sine stătătoare. Moda pantofilor cu tocul gros nu este una nouă, ci își are originile chiar în anii 60-70. Treptat, a început chiar să cucerească din ce în ce mai mult teren. Pantofii cu toc gros sunt iubiți, în prezent, de către multe persoane datorită unor avantaje unice și speciale, pe care te invităm să le afli și tu în cele ce urmează.

O veritabilă declarație  

Statement este cuvântul de ordine care descrie cel mai bine efectul pe care pantofii cu toc gros îl au asupra celorlalți. Tocul gros este expresia curajului, iar pantofii cu acest tip de toc se potrivesc oricui, indiferent de ținutele alese. Pe Kalapod.ro, vei găsi o multitudine de modele de încălțăminte cu toc gros, din care poți alege ce ți se potrivește, în funcție de stilul vestimentar sau de personalitate.

Comoditatea

Tocul gros asigură un plus de stabilitate la nivelul călcâiului, iar acest lucru se resimte și la nivelul tălpii. Te vei simți mult mai confortabil într-o pereche de pantofi cu tocul gros decât pe tocuri subțiri. Acest lucru se datorează, exclusiv, faptului că greutatea este distribuită pe suprafața tocului.

Frumusețea

Uneori, o pereche de ghete sau pantofi cu toc gros îți pot aduce mai multă frumusețe decât tocul subțire, fiindcă cele din urmă se potrivesc doar unor anumite tipare de picior. Tocul gros este, însă, cu mult mai permisiv și te poate ajuta să și maschezi anumite imperfecțiuni ale picioarelor.

Stabilitatea picioarelor

Uneori, e dificil să mergi pe tocuri foarte înalte, mai ales, atunci când nici asfaltul nu te ajută. Gropile sau crăpăturile pot fi periculoase pentru tocurile subțiri care mai rămân înfipte, în vreme ce tocul gros nu va întâmpina această problemă. În plus, nici nu vei risca să îți alunece picioarele în lateral, tocmai datorită suprafeței tocului, pe care îți vei putea distribui greutatea.

Un plus de înălțime

Tocurile te ajută foarte mult, atunci când vrei să ai o oarecare prestanță, dată în principal de vestimentație și de…înălțime. Dacă înălțimea tocurilor subțiri îți poate pune probleme, la cele groase nu se va întâmpla acest lucru, indiferent de timpul petrecut încălțată.

Pantofi de zi sau pantofi de seară

Un lucru interesant despre pantofii cu toc gros este faptul că aceștia pot fi purtați cu lejeritate atât în ținute de zi cât și în ținute de seară. Practic, ei se integrează foarte bine în ambele situații, mai ales, dacă sunt aleși în concordanță cu ținuta și accesoriile potrivite. Poți opta, ziua, pentru pantofi cu toc gros, fustă și cămașă, în vreme de seara, poți alege jeanși închiși la culoare și ghete cu toc gros, o helancă și eventual o jachetă din piele.

Mai puține reparații

Tocurile înalte și subțiri au nevoie, adesea, de reparații, fiindcă se poate întâmpla ca acestea să sufere mici accidente. Flecurile, în general, sunt partea cea mai expusă a acestor tocuri. Pe de altă parte, tocul gros folosește suprafața în mod eficient, fără a suprasolicita anumite zone, astfel încât acestea să fie predispuse cedării.

Pantofii cu toc gros sunt una dintre cele mai frumoase tendințe care s-au păstrat de-a lungul timpului. Tocurile groase sunt feminine, mai ales, la încălțările viu colorate sau cu imprimeuri emblematice, așa că te poți bucura, pe deplin, de alegerea ta.