5 idei de decoratiuni cu care poti imbunatati atmosfera in locuinta ta

5 idei de decoratiuni cu care poti imbunatati atmosfera in locuinta ta

Toata lumea petrece din ce in ce mai mult timp in propriile locuinte, in conditiile in care pentru multi oameni, scoala sau locul de munca s-au transferat in biroul de acasa.

Este greu sa ne opunem acestei evolutii a societatii si nu avem niciun motiv sa o facem. Pana la urma, este mult mai placut si mai flexibil sa ne desfasuram activitatea de acasa.

Ceea ce putem face, in schimb, este sa ne amenajam locuinta in asa fel incat sa fie cat mai confortabila, mai luminoasa si mai placuta. De la piesele de mobilier pana la culorile de pe pereti sau sursele de lumina, toate sunt detalii care conteaza in impactul pe care il are locuinta asupra noastra.

Iata cu ce poti imbunatati atmosfera din locuinta!

Cu siguranta, atunci cand te gandesti la o reinnoire a aspectului unei incaperi, piesele de mobilier sunt primele care iti vin in minte. De multe ori insa, decoratiunile pot fi accesorii pe care le folosim pentru confort.

 

Small christmas houses decoration and stars hanging.

Small christmas houses decoration and stars hanging.

 

  • Accesorii parfumate

 

Decoratiunile pentru casa nu trebuie sa fie destinate exclusiv vizualului. Cu cat ating mai multe simturi, cu atat mai bine. Tocmai de aceea, sunt foarte populare paturile pufoase sau canapelele in care te poti scufunda. Mergand pe ideea de a atinge cat mai multe simturi, accesoriile parfumate pot fi o excelenta optiune pentru o atmosfera deosebita. Betisoarele parfumate, candelele folosite pentru aromaterapie sau difuzoarele de arome, toate isi pot gasi locul atat in dormitor, cat si in living, baie sau de ce nu, bucatarie.

 

  • Draperiile in diferite culori

 

Pentru a crea o atmosfera mai calda sau dimpotriva, mai rece, alege cateva draperii pentru casa ta de la Hornbach.ro, pe care sa le pui in camerele in care vrei sa faci schimbari de culoare. Ai grija sa faci combinatii de culori care se potrivesc si asigura-te ca obtii efectul dorit, alegand draperii in culori calde sau in culori reci.

 

  • O veioza cu forma deosebita

 

Este foarte important ca in casa sa fie cat mai multe surse de lumina. Lumina naturala este ideala pe timp de zi, insa pe timp de noapte este bine sa alegi cat mai multe surse de lumina artificiala. Veioza poate avea atat un impact vizual, cat si unul functional.

 

  • Un ghiveci cu flori

 

Florile pot improspata extrem de mult aerul dintr-o incapere. Este adevarat ca un ghiveci necesita ingrijire, insa cele cateva minute alocate saptamanal pentru udarea plantelor se dovedesc a fi o investitie excelenta. Daca esti o persoana care calatoreste foarte mult, insa isi doreste sa se bucure de culorile florilor, ghivecele cu flori artificiale pot fi o optiune foarte buna.

 

  • O lenjerie de pat in culori vii

 

Daca vrei sa dai dormitorului un nou aspect , tot ceea ce trebuie sa faci este sa schimbi lenjeria de pat. Este o solutie ieftina si foarte eficienta, prin care poti da dormitorului exact acea atmosfera pe care ti-o doresti.

Prin urmare, este simplu sa aduci schimbari in locuinta. Poti apela la mici trucuri sau poti folosi chiar elementele pe care le ai deja in casa.

 

Sursa foto: envato.com