Special pentru agricultori. Răsadurile de legume: de la semănat la plantare
Cultivarea legumelor prin răsad asigură producții timpurii și de calitate, iar producerea răsadurilor sănătoase este o activitate esențială pentru legumicultori.
Cultivarea legumelor se poate face atât prin însămânțarea directă în sol a semințelor, cât și prin răsaduri, care presupun înființarea unei culturi prin plantarea de plante tinere (40-85 de zile), crescute anterior în răsadnițe.
Răsadurile contribuie la obținerea unor producții timpurii, dar și a unor culturi uniforme care se pot dezvolta ulterior în condiții optime. Folosirea plantelor crescute în răsadnițe asigură un randament crescut de prindere a plantei de sol și grăbirea vegetației și fructificării, oferind și producții timpurii. În sere și solarii, culturile de legume se pot face numai prin plantarea de răsaduri de plante tinere, cu rădăcini bine dezvoltate.
Prin răsaduri putem cultiva o varietate largă de legume: tomate, ardei (gras, iute, capia), vinete, varză albă, varză roșie, conopidă, salată verde, pepene galben pentru sere, ceapă de apă, sparanghel, țelină de rădăcină etc.
photocredit: Agrointeligența