Reţeta zilei: omletă cu ghimbir şi ceapă
Din GASTRONOMIE / 26 MAI 2013, 16:29
Ar putea deveni micul-dejun preferat. Omleta cu ghimbir şi ceapă este un preparat recomandat de medicii tradiţionalişti chinezi pentru longevitate. Aceştia folosesc acest fel de mâncare pentru creşterea apetitului şi pentru combaterea guturaiului, durerilor de cap, tusei şi a înfundării căilor respiratorii.
Într-un castron de porţelan, se bat 3 ouă, împreună cu o linguriţă de ghimbir proaspăt şi bine pisat, 4 bulbi de hasma taiaţi mărunt şi puţină sare. Se pune la încins, într-o tigaie, o lingură de ulei de gătit, după care se răstoarnă amestecul din castron. Se lasă pe foc mediu, timp de 3 minute. Cu o paletă, se răstoarnă omleta şi se mai ţine pe foc încă un minut. Acum, este gata pentru a fi servită.