Tiramisu cu căpşuni. Reţeta desertului ideal pentru zilele calde de vară

Tiramisu cu căpşuni. Reţeta desertului ideal pentru zilele calde de vară

Tiramisu cu căpşuni este propunerea noastră pentru aceste zile toride de vară. Îl vei prepara rapid şi uşor, iar rezultatele vor fi cum nici nu ţi-ai imaginat. Crema fină alături de delicioasele căpşuni îţi vor delecta simţurile.

tiramisu-cu-capsuniMod de preparare tiramisu cu căpşuni

600 grame de căpşuni;

400 grame de piscoturi;

500 grame de brânză mascarpone;

130 grame de zahăr;

5 ouă;

o lămâie.

Se spală bine şi se taie căpşunile. Se lasă pentru o jumătate de oră împreună cu 2 linguri de zahăr, sucul de lămâie şi 2 linguri de apă.

După aceasta, separăm gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă tare, iar gălbenuşurile se bat cu zahăr şi se amestecă cu brânza mascarpone până avem o compoziţie omogenă. Se adaugă peste compoziţie spuma de albuşuri. Crema este gata.

Pregătim sucul de căpşuni pentru a înmuia piscoturile: punem într-un castron sucul scurs de la căpşuni plus jumătate din căpşuni tăiate cuburi mici şi amestecate cu un blender.

Avem grijă ca piscoturile să se înmoaie în sucul de căpşuni câte 15 secunde fiecare.

Pe fundul unui vas dreptunghiular, care să aibă pereţii înalţi, punem primul strat de piscoturi pe care îl acoperim cu cremă de brânză mascarpone şi căpşuni tăiate în cubuleţe mici. Urmează stratul al doilea, crema şi căpşunile.

Se pune la frigider pentru 2 ore.
Poftă bună!