test

Din secretele cofetarilor: CUM să prepari cele mai bune dulciuri la tine acasă?

Din secretele cofetarilor: CUM să prepari cele mai bune dulciuri la tine acasă?

Cui nu îi plac dulciurile, în special cele făcute în casă? Mirosul de copt combinat cu cel al esențelor dă brusc un farmec aparte întregii locuințe. Și cum, odată cu toamna, a venit și sezonul plăcintelor, brioșelor și al prăjiturilor home-made, trebuie să te asiguri că ești complet pregătită. 

 

De aceea, este timpul să îți pui șorțul de bucătărie și să începi să cauți noi rețete pe care să le încerci. Pentru ca acestea să iasă bine, trebuie să acorzi atenție unor detalii pe care, poate, nu le-ai luat în seamă până acum. Uneori, chiar aceste lucruri pe care le treci cu vederea sunt cele care dau savoare preparatelor sau, din contră, le fac să pară terne, chiar dacă ai respectat întocmai indicațiile. Ca să eviți astfel de situații, nu ai nevoie decât de puțină atenție.

 

Iată la ce aspecte trebuie să fii atentă pentru a prepara cele mai bune dulciuri! 

 

Asigură-te că ai tot echipamentul de care ai nevoie

 

Echipamentul pe care îl ai în bucătărie joacă un rol mai important decât ai crede în pregătirea unor preparate delicioase. Trebuie să te asiguri nu numai că ai ceea ce îți trebuie, ci că totul funcționează la cele mai înalte standarde. 

 

Atunci când vine vorba de dulciuri, cel mai important instrument este cuptorul. Trebuie să ai unul care să meargă repede și bine, dar care să nu fie prea iute, astfel încât să îți ardă doar la suprafață prăjiturile în timp ce la interior să rămână nefăcute. Pentru a evita astfel de situații, asigură-te că te interesezi întotdeauna de specificațiile aragazelor și a cuptoarelor lor incorporate. 

 

Dacă situația descrisă mai sus îți este familiară, atunci este clar că nu ai un cuptor bun pentru copt sau gătit și trebuie să îți cumperi cât mai curând unul nou. Așadar, nu ezita și comandă acum un aragaz cu cuptor incorporat care să te scape definitiv de aceste probleme!

 

Alte ustensile de care ai neapărată nevoie sunt: un termometru pentru cuptor, pentru a vedea când atinge acesta temperatura dorită și un cântar de bucătărie, de preferat, electronic, cu care să îți măsori cantitățile exacte de ingrediente. Ambele sunt vitale dacă vrei să obții prăjitura perfectă.    

 

Ai grijă la temperatura din bucătărie

 

Te-ai gândit vreodată că temperatura din bucătărie este unul dintre factorii care determină calitatea prăjiturii tale? De obicei, rețetele chiar îți indică faptul că anumite ingrediente, ca ouăle, laptele sau iaurtul, trebuie să fie deja adaptate la mediul în care vor fi pregătite. Aceste indicații nu apar degeaba, ci ele sunt vitale în procesul de preparare. 

 

Când vine vorba de dulciuri, textura contează extrem de mult. Ea trebuie să fie fină și uniformă, fără imperfecțiuni, iar pentru aceasta ai nevoie ca anumite ingrediente să fie la temperatura camerei. De aceea, citește bine rețeta înainte și pregătește totul din timp. 

 

Atenție la consistența untului

 

Secretul prăjiturilor perfecte este consistența untului, dacă rețeta indică folosirea lui. În special pentru produsele coapte, el este cel care determină textura aluatului. Cel mai adesea el trebuie să fie la temperatura camerei. 

 

Atenție, însă, căci aici apre una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de gospodine: un unt la temperatura camerei trebuie rece la atingere, nu cald. Când apeși, degetul nu trebuie să intre în el și nici să alunece pe lângă. De aceea, pentru a avea consistența perfectă este recomandat să îl lași afară din frigider doar o oră înainte de începerea preparării. 

 

Iată câteva aspecte pe care nicio gospodină nu ar trebui să le omită atunci când vine vorba de prepararea dulciurilor. Dacă respecți aceste instrucțiuni, vei fi uimită cum prăjiturile tale vor fi mult mai bune, chiar dacă ai urmat aceiași pași ca înainte. Secretul stă doar în detalii!

 

Sursa foto: Unsplash.com