Cum sa economisesti bani pe mancare
Stim cu totii cat de frustrant este cand deschizi frigiderul ca sa iei iaurtul acela pe care l-ai cumparat de o saptamana dar nu ai apucat sa il mananci si vezi ca deja a depasit cu doua zile data de expirare. Sau cand gatesti putin mai mult decat iti trebuie, iar ultima portie ajunge la gunoi. Nimanui nu ii face placere sa arunce mancare, nu doar fiindca inseamna bani aruncati, dar mai ales in contextul in care, din pacate, nu toata lumea isi permite sa manance orice, iar sentimentul de vinovatie atunci cand o arunci este destul de mare.
Asadar, haide sa aflam cum putem face sa nu mai aruncam mancare si sa mai si economisim bani.
Cartofii
Secretul succesului in ceea ce priveste pastrarea cartofilor buni cat mai mult timp este depozitarea lor. Cartofii se pastreaza cel mai bine intr-un loc racoros si intunecat, intre 5 – 8˚C, dar niciodata in frigider. Cel mai potrivit loc este camara, acolo unde sfatul este sa ii pui in pungi de hartie, pentru a nu permite umezelii sa se infiltreze in ei. Astfel vor tine pana la o luna.
Lactate
Laptele poate fi pus in congelator in portii mici. Daca stii ca familia ta foloseste o jumatate de litru de lapte pe zi, portioneaza-l in recipiente de 0.5L si ingheata-l. Scoate-l din congelator de fiecare data cand ai nevoie si foloseste-l cu incredere.
Citeste pe Foodstory: http://foodstory.stirileprotv.ro/cum-sa-guides/cum-sa-economisesti-bani-pe-mancare#ixzz5KlTbMSo4