test

Coronavirus: Ce să mănânci în perioada de carantină, potrivit specialiștilor în nutriție

Coronavirus: Ce să mănânci în perioada de carantină, potrivit specialiștilor în nutriție

Iată ce sfaturi ne oferă trei nutriționiști americani via Businessinsider.com.

Chiar dacă suntem nevoiți să ne izolăm la domiciliu pentru a stopa răspândirea COVID-19, nu înseamnă că trebuie să ne hrănim doar cu supă la plic, paste și orez fiert, potrivit medicului Caroline West Passerrello, purtător de cuvânt al Academy of Nutrition and Dietetics. Practic, este vorba despre același gătit dar cu resurse limitate. Cuvântul cheie: planificare.

Specialiștii în nutriție susțin că regula de aur, în astfel de situații de urgență, este să nu faci prozivii pentru o perioadă mai mare de două săptămâni. Cam atât durează și perioada de carantină.

Apoi, e important să faci ”curățenie” în frigider, dulap, cămară și să arunci tot ce este inutil sau expirat, spune Brigitte Zeitlin, dietetician și proprietar al BZ Nutrition. Și evită cumpărăturile în exces. Micile provizii sunt suficiente pentru a-ți asigura un confort mental.

O lista de bază ar trebui să includă alimente din toate grupele nutriţionale precum: proteine (conserve de carne, pește, fasole); legume și fructe congelate sau în conservă, rosii sau sos de roșii; cereale integrale (pâine, orez, quinoa), paste din grâu integral (sau năut); plus grăsimi sănătoase (ulei de măsline, nuci, unt de nuci).

citeste mai mult