Vin Sărbătorile! Te învățăm să prepari acasă caltaboși
Românii nu concep să nu aibă pe masa de Crăciun caltaboși tradiționali, preparați din organe proaspete de porc. Vă invităm să încercați rețeta propusă de CDnews.ro pentru aceste sărbători.
Ingrediente
1 kg ficat, inima si plamani porc
1 kg carne din pulpa porc
2 cepe tocate
100 g orez,
1 ou,
intestine groase,
sare,
piper,
cimbru
Portii: 6
CALTABOȘI Mod de preparare
In primul rand curatam si spalam intestinele de porc si apoi le lasam intr-un vas cu apa si otet astfel incat sa ne asiguram ca indepartam mirosul neplacut.
Dam carnea prin masina de tocat, tocam ceapa si adaugam orezul pe care l-am spalat in mai multe ape. Adaugam oul, condimentele, amestecam bine si apoi umplem intestinele. Le legam la capete cu ata. Punem caltaboșii la fiert intr-un vas cu apa si cateva fire de cimbru, la foc mediu, cam 30-45 de minute – in functie de grosimea caltaboșului.
Ii putem servi la masa de Craciun prajiti in ulei, cu sos sau ca aperitiv.
sursa foto: ecuisine.ro