Cafeaua Eco – Terapia Naturii Pentru Minte și Corp – Motive să Înlocuiești Cafeaua Obișnuită cu Cea Naturală

Cafeaua Eco – Terapia Naturii Pentru Minte și Corp – Motive să Înlocuiești Cafeaua Obișnuită cu Cea Naturală

Rutina zilnică pentru majoritatea dintre noi începe cu cafeluța de dimineață. Consumată în cantități optime și în mod corect, cafeaua asigură un aport considerabil de beneficii pentru a avea un organism sănătos. De exemplu, calitatea cafelei reprezintă un criteriu demn de luat în calcul, având în vedere că această băutură consumată zilnic are un impact asupra corpului nostru.

 

Care sunt proprietățile prin care se remarcă o cafea bio față de sortimentele obișnuite

 

Boabele de cafea eco provin de pe plantațiile de cafea care dețin certificate bio. Arbustul de cafea a fost plantat și crescut în soluri care nu au primit pesticide, erbicide sau îngrășăminte chimice. Îngrășămintele chimice și pesticidele ajung în pământ și apă, micșorează numărul microorganismelor importante și elimină reziduuri toxice în boabele de cafea. 

Cafeaua obținută în urma proceselor certificate de cultivare și producție este pură și sănătoasă pentru corp. Cafeaua clasică pe care o regăsim pe rafturile magazinelor poate include toxine din fertilizatorii și pesticidele utilizate în procedura de cultivare a arbuștilor de cafea. Deși majoritatea oamenilor preferă să economisească și aleg cafeaua obișnuită, puțini știu că reziduurile toxice pot genera în timp inflamații, probleme hormonale sau dezechilibre neurologice.

Procedura de obținere a cafelei clasice are efecte nocive asupra biodiversității. Distrugerea faunei, a florei, destabilizarea resurselor naturale sunt câteva consecințe. Plantațiile bio care conservă abilitatea solului de a reține în mod natural carbonul conduc la reducerea încălzirii globale. 

Boabele de pe plantațiile obișnuite se coc mai rapid, iar aroma nu se dezvoltă suficient pentru a rezulta o cafea intens savuroasă. Cafeaua eco include o cantitate mai ridicată de carbohidrați, iar aroma este mai bogată.

Solul pe care este cultivată cafeaua organică conține substanțe nutritive care contribuie la amplificarea valorii nutritive a boabelor. Elementele nutritive ajung în boabele de cafea și astfel, cafeaua naturală devine o sursă de vitamine și antioxidanți. Mai mult, procedurile curate prin care se cultivă plantele de cafea au rolul de a conserva aroma specifică boabelor de cafea, datorită maturării lente a acestora.

O singură ceașcă de cafea naturală reduce inflamațiile și neutralizează radicalii liberi care generează stresul oxidativ. Acidul chromogenic, un antioxidant esențial al cafelei are proprietatea de a preveni afecțiunile cardiovasculare.

Beneficii pentru trup și suflet într-o singură ceașcă de cafea bio

O singură ceșcuță de cafea organică furnizează organismului avantaje miraculoase pentru sănătatea tuturor organelor. 

  • Calitate superioară

Dacă tot ne începem ziua cu o porție sănătoasă de cafea, atunci calitatea acesteia trebuie să fie un criteriu demn de luat în calcul. Cafeaua obținută prin procedee certificate care nu implică folosirea de pesticide și erbicide furnizează nutrienții și antioxidanții necesari pentru prevenirea diferitelor boli cronice.

  • Regim adecvat de pierdere în greutate

Dacă visezi la un corp tonifiat și la o piele cu aspect mai sănătos dar fără implicații financiare majore, atunci fii mai atent data viitoare când optezi pentru un anumit tip de cafea. Cofeina reprezintă unul dintre cele mai puternice ingrediente pe care ar fi indicat să le consumăm dacă ne dorim să ieșim câștigători din lupta cu kilogramele în plus. Mai exact, cafeaua organică diminuează celulita, elimină senzația de foame și îndepărtează toxinele din corp.

  • Combate depresia și oferă un plus de energie corpului

Senzațiile frecvente de oboseală apar cu precădere în sezonul rece sau în cel de tranzit. La acestea se adaugă zilele solicitante de la birou care ne provoacă senzații prelungite de oboseală, apatie și o stare, în general, precară. Ei bine, înainte de a te diagnostica singur cu depresie, descoperă că o ceașcă de cafea organică este un furnizor important de energie. Mai mult decât atât, aroma intensă a boabelor pure de cafea ne ajută să obținem o stare generală de bine.

  • Recomandată veganilor

Fie că ți-ai schimbat stilul alimentar și te-ai orientat către unul de tip vegan, fie vrei să încerci o altă categorie de cafea, sortimentul de cafea bio nu trebuie să îți lipsească din dieta zilnică. După cum am menționat deja, nu există intervenții chimice asupra boabelor, iar cafeaua este realizată printr-un proces 100% natural.

  • Ideală pentru pacienții cu intoleranță la gluten

Intoleranța la gluten este o problemă comună a zilelor noastre. Aceasta se traduce prin reacția adversă la gluten care este o proteină întâlnită în cereale, precum orz sau grâu. Forma agravată a intoleranței la gluten poartă numele de boală celiacă. Fie că te afli într-o asemenea situație, fie ai adoptat un regim alimentar de tip ‘’gluten free’’, cafeaua organică de la Fonte Naturis vine într-o formulă 100% naturală, fără gluten și fără zahăr.

În concluzie, consumând cafea turcească la ibric sau cafea din boabe arabica bio, dăruiești sănătății tale un suport de fier prin nutrienții suplimentari și totodată, participi la protejarea mediului natural.

sursa foto: https://cdn.stocksnap.io/img-thumbs/960w/steaming-hot_0WYTHJ2XNH.jpg