Zonar, un tip de zer inventat de un roman care vindeca diabetul

Zonar, un tip de zer inventat de un roman care vindeca diabetul

Zonar este un tip de zer pe care Gabriel Iuga, din Satu Mare, a învăţat să-l producă de la bunica lui. Cercetătorii verifică ipoteza în care acest produs poate vindeca diabetul sau alte boli.

Un sătmărean posesor al unei fabrici de lapte vine cu o propunere diferită pentru românii care ţin la sănătatea lor şi doresc o viaţă îndelungată şi lipsită de boli. Acesta produce un preparat din lapte care nu se mai întâlneşte pe piaţa din România şi care a făcut minuni în rândul celor care l-au folosit. Mai mult, bărbatul susţine că respectivul produs ar fi aliment de bază încă din perioada reginei Maria a României, care l-ar fi consumat zilnic.

Produsul se numeşte Zonar şi mulţi îl confundă cu un zer, dar este un preparat cu calităţi deosebite faţă de un simplu zer. „Zer şi zonar nu e acelaşi lucru. Diferenţa dintre cele două este la fabricaţie. Zerul rezultă în urma fabricării unor produse lactate de calitate, unde întregul conţinut al laptelui, şi cazeina, şi vitaminele, rămâne în brânză. La Zonar toate acestea rămân în Zonar, iar brânzeturile rezultate sunt doar un cauciuc natural, care nu e comestibil.

Citeste mai mult: adev.ro/ogqlv0