test

WPK: 20% din sportivii de performanta straini care se recupereaza anual sunt romani

WPK: 20% din sportivii de performanta straini care se recupereaza anual sunt romani

Sportivii romani de performanta aleg anual serviciile de chirurgie sportiva si recuperare medicala oferite de Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Ei reprezinta aprox. 20% din numarul total al pacientilor care se adreseaza anual spitalului cu probleme de medicina sportiva si traumatologie. Numarul total al interventiilor chirurgicale pe aceasta specialitate, atat pentru pacientii straini cat si pentru cei romani, a fost de 1036 interventii in anul 2016 si de 569 in prima jumatate a anului 2017. Spitalul detine un centru dedicat de Competenta in Medicina Sportiva si Chirurgia Accidentelor, in cadrul caruia sportivii au acces la o gama complexa de terapii personalizate de recuperare in urma accidentarilor de toate formele si gradele de gravitate, care au loc in timpul competitiilor si antrenamentelor. Printre sportivii romani care au beneficiat de-a lungul timpului de serviciile acestui centru de competenta se numara si membrele lotului national de gimnastica.

Cele mai frecvente afectiuni sunt in special leziunile la genunchi, ligamentele incrucisate si leziunile la umar, cazuri care se trateaza in mod preferat prin proceduri chirurgicale minim-invazive, cu recuperare rapida pentru pacient. De o importanta deosebita in chirurgia accidentelor și chirurgia sportiva este artroscopia, o tehnica minim-invaziva pentru examinarea si tratarea articulatiilor.

„Recuperarea dupa efort intens este esentiala pentru mentinerea rezistentei si performantei, si ne bucuram ca tot mai multi sportivi acorda importanta cuvenita acestui proces. De multe ori, tendinta este de a suprasolicita organismul fara a lua pauzele necesare, ceea ce afecteaza pe termen lung mobilitatea si abilitatile fizice. Sportivii romani aleg serviciile de chirugie sportiva oferite de Wiener Privatklink pentru experienta chirurgicala vasta a medicilor, impreuna cu standardele inalte si varietatea terapiilor disponibile, aparatura de ultima generatie utilizata si expertiza echipei medicale de elita, care ii indruma pe tot parcursul tratamentului. Austria si spitalul WPK sunt recunoscute la nivel european in domeniul chirurgiei generale, dar si chirugiei din traumatologie si medicina sportiva si recuperarii medicale.” a declarat Ema Diea, Directorul Departmanentului de Marketing şi Business Development al spitalului Wiener Privatklinik.

In cadrul Centrului de Competenta in Medicina Sportiva si Chirurgia Accidentelor al WPK sunt tratate un spectru larg de accidentari cauzate de activitati fizice si sportive, de la contuzii, luxatii fracture si entorse, pana la leziuni de muschi, tendoane si ligamente.

Pe langa serviciile de recuperare, centrul medical pune la dispozitia sportivilor de performanta si examinari medico-sportive efectuate inaintea activitatilor fizice. Acestea informeaza despre stadiul actual al conditiei fizice si stabilesc daca exista motive pentru care practicarea unei anumite activitati sportive nu ar fi indicata din punct de vedere medical.

Pentru a inlesni accesul pacientilor romani la serviciile sale medicale, WPK a incheiat parteneriate cu diverse companii aeriene si cu unitati de cazare din Viena, oferind astfel conditii avantajoase si discounturi semnificative in ceea ce priveste transportul si cazarea in Austria.

Despre Wiener Privatklinik

Cu o traditie medicala datand din 1871, Wiener PrivatKlinik (WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria si printre putinele din Europa care asigura cel mai nou tratament impotriva cancerului – imunoterapia. Spitalul dispune de 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata – fiind singurul spital privat din Vienacu PET CT și medicină nucleară, fizioterapie si recuperare medicala la cele mai inalte standarde internationale. Datorita celor peste 30 de specialitati medicale si celor peste 250 dintre cei mai renumiti medici vienezi, WPK asigura o abordare interdisciplinara, complexa si completa, a fiecarui caz medical in parte. Spitalul WPK este foarte cautat si accesat de pacientii internationali, astfel ca anual aproximativ de 3000 pacienti internationali sunt diagnosticati si tratati aici, dintre care dintre care 20% sunt romani.