test

Un neurolog a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe: 3 suplimente alimentare care te întineresc

Un neurolog a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe: 3 suplimente alimentare care te întineresc

Neurologul Robert Love a dezvăluit ce suplimente alimentare ia în fiecare dimineață pentru a combate procesul de îmbătrânire. Medicul este specializat în tratarea persoanelor care suferă de demență și Alzheimer.

Pe contul său de Tik Tok, acesta postează clipuri educaționale, în care le spune utilizatorilor cum își pot păstra creierul sănătos.

Recent, acesta a postat un clip în care a prezentat cele trei suplimente alimentare care te ajută să combați efectele îmbătrânirii. S-a demonstrat științific că acestea sunt benefice pentru ”sănătatea creietului” și pentru întinerirea organismului.

Primul supliment este NMN, Nicotinamida mononucleotidă, un derivat al vitaminei B niacină, despre care se știe că promovează sănătatea și longevitatea, servind ca precursor al NAD + care este necesar pentru gena noastră de longevitate. NMN crește metabolismul energetic, promovează sănătatea creierului, anti-îmbătrânirea și repararea ADN-ului.

Următorul supliment alimentar este resveratrolul,  un antioxidant polifenolic care se găsește în plante, dar și în anumite alimente sau băuturi. Cea mai mare cantitate de resveratrol este conținută de rădăcina plantei Polygonum cuspidatum, originară din Japonia, dar care nu poate fi consumată în stare naturală.

Alte surse bogate în resveratrol sunt fructele de culoare închisa, precum strugurii, murele, roșiile, coacăzele, afinele, merișorul, dar și arahidele și fisticul.

Ultimul supliment este Quercetina. Prin efectul de antioxidant și antiinflamator, aceasta asigură activitatea leucocitelor, a substanțelor responsabile pentru comunicarea intracelulară, și a enzimelor care permit anumite funcții celulare. Stimulează activitatea celulelor imunitare T și crește activitatea celulelor NK (natural killer), cele care îndepărtează agenții dăunători care intră în organism. În plus, Quercetina asigură și acumularea de celule imunitare și la nivelul leziunilor cutanate, stopând dezvoltarea infecțiilor.

Unul dintre utilizatori a comentat: ”Nu se poate ca medicul să aibă 40 de ani! Credeam că are cel mult 28”. O altă persoană a întrebat ce doză trebuie să ia din fiecare supliment.

”Foarte bună întrebare. NMN 1,000 mg, Resverstrol 1,000 mg, Quercetin 500-1,000 mg,”, a replicat Robert.

Foto: TikTok / robertwblove/