Trucuri pentru slăbit: Dieta Dr. Atkins

Trucuri pentru slăbit: Dieta Dr. Atkins

Programul de slabit Atkins este, pe scurt, o dieta ce se bazeaza pe consumul de proteine, o serie de faze, in care corpul va avea anumite reactii, una dintre consecinte fiind reducerea kilogramelor. 

O descriere sumara a regulilor Atkins include
(a) restrictionarea aportului de carbohidrati, de toate tipurile (paine, paste, cereale, legume, fructe, produse ce contin zahar),
(b) incurajarea consumului de carne de toate tipurile si
(c) promovarea suplimentelor alimentare (vitamine si minerale). Astfel, carbohidratii sunt limitati la 20 de grame pe zi, in primele 2 saptamani, urmand sa cresti ratia cu 5 grame pe saptamana, pana ajungi la o valoare maxima.
Faza 1 – Inductia – 14 zile
Scopul este de a induce o anumita stare corpului, in care acesta este obligat sa produca si sa elimine cetone. In aceasta perioada poti observa o reducere mai rapida a greutatii corporale.
Sunt interzise toate fructele si marea majoritate a legumelor, carbohidratii sunt restrictionati la 20 de grame pe zi.
Faza 2 – Pierderea greutatii – continua pana iti atingi scopul
Aceasta faza va determina, in continuare, o reducere a greutatii corporale, devenind totusi mai putin restrictiva decat Faza 1. Se va permite consumul limitat de legume, iar aportul de carbohidrati va creste, pana la 40 de grame pe zi.
Faza 3 – Pre-mentinerea – incepe cand mai ai 2-5 kilograme, pana la scopul propus
Ratia de carbohidrati creste pana la “nivelul critic”, reducand simtitor ritmul in care slabesti. Cu cat pierzi aceste kilograme mai lent, cu atat mai bine, te pregatesti pentru ultima faza.
Faza 4 – Mentinerea
Scopul este de a iti mentine greutatea ideala pe tot parcursul vietii, continuan un control permanent al aportului de carbohidrati.
Grasimea, Proteinele si Exercitiile fizice sunt toate incurajate. Zaharul este chiar interzis, impreuna cu stricta limitare a carbohidratilor de oric natura.

1. Dieta Atkins
Carne fripta pui / peste cu castravete/ vita cu muraturi,cremvursti fierti cu mustar, hrean,Cascaval/Branza cu 2-3 felii de salam slab sau alt mezel afumat,Masline cu branza de vaci/ telemea, castravete,Oua fierte cu castravete / masline / muraturi,Supa de carne goala sau cu bucatele de carne,Kaizer, mustar, oua fierte,Salata de pui/peste fiert cu maioneza si castraveti murati/verzi,Supa de carne cu bucatele de telemea,samd. Multa apa plata !!! si Ceai Verde/Antiadipos, cafea fara zahar.Ai o larga paleta de combinatii.