Top 3 motive pentru care sportul de contact NU este potrivit pentru copiii de 5 ani

Top 3 motive pentru care sportul de contact NU este potrivit pentru copiii de 5 ani

Sportul este una dintre cele mai benefice activități pentru un copil. Pe lângă avantajul că va contribui la starea sa de sănătate, îl va ajuta să își facă noi prieteni și să descopere o pasiune care îi poate deveni profesie în viitor.

Sunt foarte multe activități fizice indicate pentru copiii de toate vârstele. Pentru începerea activităților sportive, vârsta de 5 ani este considerată cea mai potrivită. Din multitudinea de sporturi pe care le poți alege pentru copilul tău, indicat ar fi să nu alegi unul de contact la o vârstă așa fragedă, în ciuda avantajelor pe care le are și a popularității câștigate. 

De ce sportul de contact poate fi o idee mai puțin reușită pentru copiii de 5 ani

  1. Un copil de 5 ani nu este suficient de dezvoltat fizic pentru o asemenea activitate

Sportul de contact poate aduce foarte multe beneficii atunci când este început de la o vârstă potrivită, însă la 5 ani, se poate ca un copil să nu fi atins încă dezvoltarea fizică necesară pentru a face față unei activități mai dure comparativ cu altele.

De asemenea, la alegerea unui sport pentru cel mic, părerea lui contează destul de mult, iar dacă acestuia îi plac alte activități, poate încerca una dintre acelea până se hotărăște la cea preferată.

  1. Riscul de accidentari este mai mare decât în alte sporturi

Mișcarea este foarte importantă, mai ales când este vorba despre copii. De aceea, orice fel de activitate fizică îi va aduce beneficii celui mic, însă una precum boxul sau kickboxing-ul are și riscuri mai mari de accidentare în comparație cu altele. Dacă cel mic insistă pentru un sport de contact, totuși, alege judo sau karate, unde riscurile de accidentări nu sunt la fel de mari ca în alte sporturi mai dure.

  1. Sportul de contact necesită investiții în echipament special încă de la început

Practicarea oricărui sport înseamnă diverse investiții, însă atunci când un copil merge la unul de contact, echipamentul special este mult mai important pentru a-i asigura protecția necesară.

La vârsta de 5 ani, când cel mic se poate să nu fie hotărât ce activitate sportivă să practice pentru o perioadă mai lungă de timp, o astfel de investiție poate fi mai puțin inspirată.

Există și cazuri în care cel mic preferă alte activități pe care să le facă într-un cadru mai puțin organizat, precum în spațiile de joacă sau în parc. Pentru acestea, mersul pe bicicletă poate fi un mod bun de a face mișcare.

Dacă te gândești că ați putea merge împreună la plimbări pe două roți, ai multe modele de biciclete pentru copii la preț avantajos, din care chiar cel mic și-o poate alege pe cea preferată. La babyneeds.ro poți găsi și echipament de protecție potrivit vârstei sale, de care se va putea bucura o lungă perioadă de timp.

Există foarte multe sporturi prin care un copil de 5 ani se poate dezvolta, iar unul de contact poate fi amânat până la o vârstă puțin mai mare, dacă cel mic își dorește, pentru a evita diverse accidentări și riscuri asociate cu acesta.

Sursa foto: Pixabay.com