Suedia NU recomandă vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Suedia NU recomandă vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a declarat joi Agenția de Sănătate, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile.
„Cu informațiile pe care le avem astăzi, cu un risc scăzut de apariție a formelor grave de boală la copii, nu vedem niciun beneficiu clar de a-i vaccina”, a declarat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Bjorkholm, într-o conferință de presă.
Ea a adăugat că decizia ar putea fi revizuită dacă rezultatele cercetărilor s-ar schimba sau dacă o nouă variantă ar schimba pandemia. Copiii din grupurile cu risc ridicat pot deja să primească vaccinul.
Suedia a înregistrat peste 40.000 de cazuri noi pe 26 ianuarie, unul dintre cele mai mari bilanțuri zilnice din timpul pandemiei, în ciuda testării limitate. Deși numărul cazurilor este mare, asistența medicală nu este supusă aceleiași tensiuni ca în timpul valurilor anterioare.
Joi, 101 pacienți cu COVID au avut nevoie de terapie intensivă, cu mult sub cei peste 400 de pacienți din primăvara anului 2021. În total, aproape 16.000 de persoane au murit de COVID în Suedia de la începutul pandemiei.
Guvernul Suediei a extins miercuri restricțiile pentru două săptămâni, dar a spus că speră să le elimine pe 9 februarie. Țara scandinavă a devenit un excentric pe scena internațională în 2020, când a sfidat sfaturile științifice și a refuzat să imite restul lumii în ce privește închiderea societății pentru a limita răspândirea virusului.
sursa: hotnews.ro