Spitalul WPK din Viena organizeaza in Bucuresti seminarul gratuit cu tema “Metode inovatoare de diagnostic si tratament al cancerului in 2018”, pentru pacientii oncologici romani

Spitalul WPK din Viena organizeaza in Bucuresti seminarul gratuit cu tema  “Metode inovatoare de diagnostic si tratament al cancerului in 2018”, pentru pacientii oncologici romani

Wiener PrivatKlinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, este printre putinele din Europa care asigura cel mai nou tratament impotriva cancerului – imunoterapia. Doar anul trecut, laWiener Wiener Privatklinik (WPK) s-au tratat peste 600 de pacienti romani, dublu fata de anul precedent (2016). Dintre acestia, 60% au ales terapiile inovatoare impotriva cancerului – imunoterapia si terapia personalizata tintita.

Pentru a veni in intampinarea pacientilor, WPK, organizeaza in Bucuresti seminarul gratuit cu tema Metode inovatoare de diagnostic si tratament al cancerului in 2018”. Seminarul va avea loc in data de 18 mai si ii va avea ca speakeri pe:

–        Dr. Prim. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik, medic primar medicina interna, cu supraspecializare in cardiologie;
–        Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, expert la nivel european in oncologie, imunoterapie si tratamentul personalizat al cancerului;
–        5 medici specialisti in domenii precum: cancer urologic, cancer de prostata, cancer colorectal, cancer de san, medicina nucleara in diagnosticarea cancerului si dermatologie.

In cadrul seminarului, specialistii vor dezbate subiecte precum: rolul medicinei nucleare in tratamentul cancerului, imunoterapia, medicina de precizie si unde se intersecteaza cele doua discipline, diagnosticarea si tratamentul chirurgical al cancerului de san,  tratamentul chirurgical al cancerului colorectal, tratamentul cancerului urologic si al cancerului de prostata si managementul efectelor secundare dermatologice ale terapiei cancerului. Fiecare prezentare va fi urmata de o sesiune de Q&A, in care medicii vor raspunde la intrebarile pacientilor.

Wiener Privatklinik detine un Centru de Excelenta in Oncologie (WPK Cancer Center) care are capacitatea de a aborda multidisciplinar si individualizat toate tipurile de cancer in diferite stadii, oferind pacientilor doua dintre cele mai moderne terapii utilizate la nivel mondial: terapia personalizata tintita si imunoterapia oncologica. Diagnosticul final este emis de catre o Comisie Interdisciplinara de experti in Oncologie, Genetica si Biologie Moleculara (Tumor Board), care analizeaza caracteristicile moleculare si individuale ale mutatiilor ADN-ului celulelor tumorale si ale celulelor sanatoase. Echipa WPK Cancer Center este formata din peste 30 de experti cu inalta specializare, incluzand oncologi, hematologi, chirurgi, specialisti in medicina nucleara, geneticieni, dar si alte specialitati medicale conexe. Acestia monitorizeaza progresul tratamentului si contracareaza orice potentiale efecte adverse.

Pentru inscrierea la seminarul gratuit, completati formularul disponibil pe: www.wpk.ro.

Despre Wiener Privatklinik

Cu o traditie medicala datand din 1871, Wiener PrivatKlinik (WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria si printre putinele din Europa care asigura cel mai nou tratament impotriva cancerului – imunoterapia. Acesta dispune de 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata (singurul spital privat din Viena cu PET CT si medicina nucleara), fizioterapie si recuperare medicala la standarde internationale. Datorita celor peste 30 de specialitati medicale si celor peste 250 dintre cei mai renumiti medici vienezi de care dispune, spitalul asigura o abordare interdisciplinara, complexa si completa, a fiecarui caz medical in parte. WPK are in principal adresabilitate internationala, astfel ca aproximativ 3000 de pacienti internationali sunt diagnosticati si tratati aici anual, dintre care 20% sunt romani. In 2017, peste 600 de pacienti romani s-au adresat spitalului pentru investigatii si tratamente, dublu fata de 2016.

Pentru mai multe informatii: Sorina Severin, sorina.severin@pi2.ro, 0765.001.395