Slăbești acasă cu programul de 7 minute

Slăbești acasă cu programul de 7 minute

Programul de 7 minute este mai eficient decât ore întregi de alergat, și asta pentru că sesiunile de exerciții fizice scurte și intense dau rezultate mai bune decât cele lungi.

O combinaţie de 12 exerciţii efectuate de-a lungul a şapte minute  la un nivel de intensitate ridicat poate produce aceleaşi efecte benefice pentru sănătate ca orele petrecute făcând alt tip de efort fizic.

Toate cele 12 exerciţii sunt elaborate pe baza unor dovezi ştiinţifice. Cei ce doresc să efectueze exerciţiile au nevoie de un scaun, un perete şi de greutatea propriului corp.

Programul de 7 minute trebuie pigmentat cu perioade scurte de recuperare. Sunt recomandate pauzele de 10 secunde dintre exerciţii, iar fiecare număr trebuie să dureze doar 30 de secunde. De asemenea, ordinea exercițiilor trebuie respectată deoarece exerciţiile alternează muşchii din partea superioară a corpului cu cei din partea inferioară.

Pe o scară a disconfortului de la 1 la 10, intensitatea trebuie să atingă pragul de 8, însă efectele pe care programul le va produce vă vor face plăcere: reducerea grăsimii corporale, îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină, aduce muşchii într-o condiţie fizică bună şi creşte capacitatea aerobică.

Iată cele 12 exerciţii recomandate de cercetători:

program7minute