Sfaturi care te ajută să ai o dantură sănătoasă și impecabilă

Sfaturi care te ajută să ai o dantură sănătoasă și impecabilă

Cu toții ne dorim o dantură impecabilă și luminoasă, fără probleme grave, iar pentru asta este esențial să știm care sunt regulile de bază care ne ajută să avem un zâmbet frumos și sănătos. Iată ce poți face pentru o frumusețe naturală a zâmbetului.

Potrivit statisticilor, zâmbetul este primul lucru pe care îl observăm atunci când privim pe cineva. Este un accesoriu de care trebuie să avem grijă zilnic pentru a ne păstra frumusețea danturii. Îți spunem câteva sfaturi care te ajută să ai o dantură impecabilă și sănătoasă.

Vizita în cabinetul medicului stomatolog

Vizita periodică la medicul specialist este primul aspect care nu trebuie să lipsească de pe lista de priorități. Medicul evaluează starea de sănătate a danturii și previne posibilele probleme. De asemenea, tot medicul este în măsură să trateze chiar și cele mai serioase afecțiuni dentare apărute în timp. Spre exemplu, lipsa dinților sau măselelor poate fi acoperită datorită tratamentelor de ultimă generație precum Fast and fixed și All on 6, un tratament deloc dureros care te ajută să ai o dantură impecabilă într-o singură zi.

 

O igienă orală riguroasă

Spălatul pe dinți de două ori pe zi este obligatoriu. Atât dimineața, cât și seara, periajul trebuie făcut cu atenție timp de 2 minute în total, pe fiecare dinte în parte, pe toată suprafața lui.  Igiena orală riguroasă este principalul mod prin care poți combate bacteriile și-ți poți păstra dantura sănătoasă și curată. Nu uita nici de ața dentară și clătirea cu apă de gură ce două ori pe zi.

 

Îndreptarea dinților atunci când este cazul

Dacă nu te-ai născut cu o dantură perfectă, acest lucru poate fi îmbunătățit datorită aparatelor dentare și gutierelor pe care medicul specialist le recomandă în funcție de nevoia fiecărui pacient.

 

Evită consumul alimentelor dăunătoare

Orice consumi poate avea un impact direct asupra danturii tale. Este important de știut că alimentele bogate în acizi, dar și în zaharuri pătează dinții, mai ales dacă aceștia nu sunt curățați atent de două ori pe zi. Limitează consumul acestor alimente și clătește gura în mod regulat, pentru a reduce în mod vizibil efectele dăunătoare asupra danturii.

 

Evită consumul de alimente foarte reci sau fierbinți

Sensibilitatea dentară poate apărea atunci când consumi alimente prea reci ori fierbinți, iar asta poate duce și la distrugerea smalțului dinților și la apariția fisurilor dentare. Încearcă să alternezi consumul de alimente și să mergi la medicul specialist încă de la cea mai mică durere de dinți.

 

Consumă alimente bogate în calciu și magneziu

Pentru a sta departe de paradontoză sau orice altă afecțiune ce poate apărea la nivelul organismului, consumă regulat alimente bogate în calciu, magneziu și potasiu. Acestea îi vor oferi organismului surplusul de care are nevoie pentru a sta departe de afecțiunile dentare grave.

 

Acordă importanța cuvenită sănătății orale și stai departe de afecțiunile grave ce pot apărea din cauza lipsei igienei corespunzătoare.