test

Rolul implantului fesier asupra imbunatatirii imaginii de sine

Rolul implantului fesier asupra imbunatatirii imaginii de sine

Fesele si sanii sunt considerate drept simboluri ale sexualitatii, marimea lor participand la conturarea siluetei tip clepsidra. Raportul echilibrat dintre solduri si talie reprezinta un semn de feminitate. Insa, modelarea feselor se adreseaza atat barbatilor, cat si femeilor care isi doresc un trup bine proportionat.  

Operatia pentru implant fesier aduce imbunatatiri la nivelul conturului, formei si a marimii feselor. Odata cu inaintarea in varsta, echilibrul corpului sufera modificari ce pot influenta masiv increderea in sine si imaginea asupra propriului corp. Cauzele care genereaza astfel de schimbari sunt de mai multe feluri, printre care: expunerea prelungita la soare care deterioreaza pielea, sarcina, fluctuatiile de greutate sau factori genetici. 

Implicatiile de natura psihica ale implantului fesier

Prin desavarsirea conturului feselor se obtine un aspect plin, bombat al posteriorului care va arata impecabil in orice tinuta. La atingere, senzatia resimtita este similara palparii unor 

muschi tonifiati.  

Implanturile fesiere sunt disponibile intr-o varietate de optiuni, pentru a putea completa fizionomia particulara a fiecarui individ. 

Fesele plate pot crea complexe si scaderea increderii in sine. Optimizarea aspectului fizic conduce la cresterea respectului de sine, la imbunatatirea calitatii vietii si a relatiilor cu cei din jur si cu propria persoana. 

In urma unei perioade de scadere puternica in greutate, aspectul feselor are cel mai mult de suferit prin piederea formei naturale. De asemenea, interventia chirurgicala combate eficient semnele naturale de imbatranire a zonei. 

 

Implantul fesier: ce presupune procedura? 

 

Operatia de implant fesier dureaza aproximativ doua ore. In general, pacientii care solicita aceasta interventie sunt persoane care au fese plate sau lasate si care simt un disconfort din punct de vedere estetic. Implantul fesier implica insertia de implanturi umplute cu silicon sau transfer de grasime in muschiul gluteal sau dedesubtul lui. Tehnica utilizata se aplica in functie de cantitatea de piele in exces, nivelul de elasticitate al pielii, cantitatea de grasime pentru transfer, precum si de marimea si forma de implant fesier pe care o cere clientul. 

 

Modelarea feselor si consecintele post operatorii 

 

Implantul fesier cu silicon ofera rezultate imediate si permanente. Marirea feselor cu grasimea proprie asigura rezultate care se intrevad pe parcursul unui an, adica pe masura consolidarii tesutului. Efectele post operatorii pot lua forma unor edeme, vanatai, sau se pot resimti ca dureri sau amorteala. Acestea sunt temporare si intensitatea lor scade odata cu timpul.  

Pe toata perioada de recuperare, pacientul va trebui sa poarte un tip de imbracaminte de sustinere. Pacientul este nevoit de asemenea sa evite dormitul pe spate si statul in sezut prea mult timp, pentru cel putin doua saptamani. Explicatia care sta la baza acestor masuri vizeaza riscul deteriorarii grasimii ca urmare a pozitionarii corpului pe sezut. Dormitul pe o parte sau pe burta sunt insa recomandate. 

 

Recuperarea dupa interventia estetica 

 

Tesutul se stabilizeaza in prima jumatate de an si rezultatele sunt vizibile si permanente, doar daca sunt urmate cateva masuri de baza. Asadar, pacientului ii este recomandat sa evite activitatile fizice solicitante timp de 2 luni. Implanturile realizate cu tesut propriu se vor extinde odata cu extinderea greutatii, respectiv pot sa scada, odata cu pierderea in greutate. Tesutul propriu se comporta asemenea oricarui tesut de grasime normal uman. 

Orice interventie chirurgicala da curs unor efecte secundare mai mult sau mai putin serioase. Procedura implantului fesier poate avea complicatii de tipul infectiilor, asimetrii ale implantului, cicatrici sau afectiuni ale nervilor sau muschilor. 

 

Cui ii este recomandata interventia de implant fesier? 

 

Aceasta operatie estetica este recomandata celor care se regasesc intr-una din aceste situatii: 

  • Pierdere masiva in greutate si pierderea formei naturale a feselor; 
  • Greutate constanta si fara piele in exces; 
  • Dimensiune plata a feselor; 
  • Proportionarea formei corpului prin adaugarea mai multor curbe; 
  • Ai nodule sau cosuri pe fese si care afecteaza aspectul texturii 

 

Discuta cu chirurgul estetician Sorin Parasca despre aceasta procedura si poti primi o solutie personalizata in functie de criterii precum: dimensiunea si forma zonei fesiere, gradul de elasticiate al pielii si rezultatele pe care le astepti. 

 

Sursa foto: pixabay.com.