Peste 300 pacienti romani s-au tratat la spitalul WPK din Viena in primul semestru al anului, in crestere cu 116%
Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece, a tratat in primele 6 luni ale anului 320 pacienti romani, in crestere cu 116% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai solicitate servicii medicale au fost cele de oncologie, in procent de 60%, second opinion si check-up – 10%, urmate de serviciile de ortopedie, traumatologie si medicina sportiva, dar si tratamentul afectiunilor cardiovasculare si ORL. Pacientii romani reprezinta 20% din totalul pacientilor straini tratati in cadrul spitalului, fiind a doua nationalitate ca pondere, dupa pacientii din Federatia Rusa.
“Unul dintre principalii factori care a favorizat afluxul mare de pacienti romani in prima jumatate a acestui an a fost deschiderea reprezentantei WPK in Bucuresti si largirea echipei de management a pacientilor internationali atat la Viena cat si la Bucuresti. Aceasta echipa transmite dosarul medical al pacientului catre echipa medicala, obtine de la aceasta o propunere medicala initiala pe care o comunica pacientilor, consiliaza pacientii in alegerea doctorului potrivit pentru fiecare afectiune, si ofera pacientilor suport pentru deplasarea de urgenta si cazare la Viena. Cei mai multi pacienti romani ajung la noi pentru o a doua opinie (second opinion) si tratamente medicale care nu sunt disponibile deloc sau nu la acelasi nivel de calitate in tara. Printre acestea se afla imunoterapia, cel mai modern tratament al cancerului, care nu este deocamdata disponibil in Romania.” a declarat Dna Ema Diea, Directorul Departmanentului de Marketing si Business Development al spitalului Wiener Privatklinik.
“Cererea ridicata pentru serviciile medicale oncologice se datoreaza atat tratamentelor inovatoare pe care spitalul le ofera pacientilor, precumimunoterapia sau terapia personalizata tintita, precum si echipei de experti oncologi de renume european la care acestia au acces in cadrul Centrului de Excelenta in Oncologie al campusului medical.” a declarat Dr. Prim. Walter Ebm, CEO al spitalului Wiener Privatklinik.
Centrul de Excelenta in Oncologie (WPK Cancer Center), reuneste peste 30 de experti renumiti in domeniu, incluzand oncologi, hematologi, chirurgi, specialisti in medicina nucleara, geneticieni, dar si alte specialitati medicale, si este coordonat de catre Profesorul Universitar Christoph Zielinski, unul dintre cei mai apreciati experti la nivel european in oncologie, imunoterapie și tratamentul personalizat al cancerului, care in activitatea sa a consultat si tratat peste 900 de pacienti romani.
Un alt serviciu medical solicitat de catre pacientii romani in cadrul WPK a fost cel de second opinion si check-up, spitalul oferind acces facil si rapid la investigatii de natura profilactica si la consultatii acordate de medici de renume european din diverse specialitati medicale, aspect important in special in contextul necesitatii unei a doua opinii medicale inaintea unei operatii sau inceperii unei terapii. Investigatiile pot fi efectuate atat in regim ambulatoriu, cat si in spital.
De asemenea, romanii au ales spitalul din Viena in vederea tratarii afectiunilor ortopedice si traumatismelor sportive, pentru care acesta detine centre speciale de competenta.
Centrul de competenta in ortopedie al Wiener Privatklinik a realizat activitati de pionierat in domeniul endoprotezarii, spre exemplu in protetica speciala pentru perioada de crestere la copii si adolescenti cu tumori osoase, dar si in domeniul interventiilor minim invazive si al implanturilor personalizate la sold, genunchi, coloana vertebrală si picior. In cadrul centrului se pune accentul pe cele mai recente metode de tratament al simptomelor ortopedice, precum si pe aplicarea celor mai noi descoperiri in reabilitarea si vindecarea in urma interventiilor la genunchi si la sold.
Centrul de competenta in medicina sportiva si chirurgie traumatologica ofera terapie si recuperare pentru toate formele de accidentari care au loc in timpul activitatilor fizice si sportive. Cazurile medicale sunt tratate preponderent prin interventii chirurgicale minim-invazive, cu recuperare post-operatorie rapida pentru pacient.
Spitalul Wiener Privatklinik din Viena detine noua centre de competenta, oferind servicii de diagnostic si tratament intr-o varietate larga de specialitati medicale, de la oncologie si medicina personalizata a cancerului, medicina cardiovasculara, chirurgia nervilor periferici, ortopedie, medicina sportiva si chirurgie traumatologica, radiologie interventionala si microchirurgie, chirurgie plastica, pana la recuperare medicala si investigatii specifice domeniului aeronautic. In 2016, WPK a inregistrat o cifra de afaceri de 70 milioane de euro, dintre care 40% a fost generata de pacientii internationali. Rata de ocupare a spitalului este de circa 85%.
Pentru a inlesni accesul pacientilor romani la serviciile sale medicale, WPK a incheiat parteneriate cu diverse companii aeriene si cu unitati de cazare din Viena, oferind astfel conditii avantajoase si discounturi semnificative in ceea ce priveste transportul si cazarea in Austria.
Despre Wiener Privatklinik
Cu o traditie medicala datand din 1871, Wiener PrivatKlinik (WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria si printre putinele din Europa care asigura cel mai nou tratament impotriva cancerului – imunoterapia. Spitalul dispune de 145 de paturi, bloc operator cu 4 sali de operatie, servicii de imagistica avansata – fiind singurul spital privat din Vienacu PET CT și medicină nucleară, fizioterapie si recuperare medicala la cele mai inalte standarde internationale. Datorita celor peste 30 de specialitati medicale si celor peste 250 dintre cei mai renumiti medici vienezi, WPK asigura o abordare interdisciplinara, complexa si completa, a fiecarui caz medical in parte. Spitalul WPK este foarte cautat si accesat de pacientii internationali, astfel ca anual aproximativ de 3000 pacienti internationali sunt diagnosticati si tratati aici, dintre care dintre care 20% sunt romani.
Citeste si

Spitalul Wiener Privatklinik a integrat un robot ultraperformant cu lumină UVC în protocolul de dezinfecție împotriva COVID-19

Peste 880 de pacienți români s-au tratat la spitalul WPK din Viena în 2018, în creștere cu 40% față de anul precedent
