Oameni în alb, suport terapeutic gratuit pentru medici și asistente

Oameni în alb,  suport terapeutic gratuit pentru medici și asistente

Medicii și asistentele de pe tot teritoriul României pot beneficia acum de consiliere terapeutică gratuită prin intermediul proiectului Oameni în alb #AcumEroi. Practic, aceștia își pot alege terapeuții de pe site-ul www.oameniinalb.ro, aceștia oferindu-și serviciile pro bono în baza unei rezervări, în contextul pandemiei COVID-19.

Proiectul Oameni în alb, inițiat de agenția Roddia în parteneriat cu Asociația Română de Psihologie Analitică, a dezvoltat până în prezent mai multe programe care au adus împreună psihoterapeuți și profesioniști în medicină. Inițial Oameni în alb, viza oamenii din spatele halatelor. Acum, albul acela a devenit mult mai impunător, prin tot ce reprezintă costumele de protecție cu care ne-am obișnuit din păcate atât de bine, iar oamenii din spatele acelor costume au căpătat și ei dimensiuni aproape supraomenești, prin tăria și abnegația lor.

Inițiativa vizează ca prin ședințele de terapie individuale, oamenii care poartă halate albe să poată treace mai ușor peste această perioadă, dar și să se și pregătească mai bine pentru viitor – criza acestor zile va continua să producă efecte emoționale pe termen lung.

  • Pe platforma oameniinalb.ro , medicii #AcumEroi vor găsi prezentarea și datele terapeuților pe care-i pot contacta direct, precum și materiale dedicate, pentru ajutor și inspirație: sfaturi oferite de către colaboratorii români și străini ai proiectului, sau insight-uri și tool-uri cu care rezonăm.
  • Pentru medicii #AcumEroi contează mult susținerea noastră, a tuturor. De aceea, pe https://www.facebook.com/oameniinalb/, găzduim și mesaje de mulțumire și susținere pentru medici. Pentru că suntem mulți cei care, deși nu suntem terapeuți, simțim că trebuie să-i susținem pe eroi cel puțin cu energia recunoștinței noastre.

Oameni în alb, proiectul care se dedică încă din 2017 medicilor afectați de burnout și anxietate, oferă consiliere terapeutică gratuită medicilor și asistentelor, #AcumEroi în prima linie a luptei cu COVID-19.