Nu-ți mai fie frică să te uiți în oglindă! Iată cum poți avea maximă grijă de tenul tău!

Nu-ți mai fie frică să te uiți în oglindă! Iată cum poți avea maximă grijă de tenul tău!

Viața este construită pe tabieturi și obiceiuri. Felul cum te trezești, felul cum îți bei cafeaua, faptul că-ți faci patul sau nu, toate fac parte dintr-o rutină zilnică. Din păcate mulți omit un aspect important din această rutină: îngrijirea corespunzătoare a tenului. Dacă până acum nu știai de ce ai un ten cu probleme, află că sigur e ceva greșit în rutina ta. 

 

Fața este cea mai vizibilă parte a corpului, este cartea ta de vizită și reflecția obiceiurilor tale. De aceea este extrem de important să ai grijă de el cu acești pași simpli.

 

Cei 4 pași către un ten impecabil

 

 

  • Hidratare maximă

 

 

Apa este una dintre cele mai benefice aspecte care contribuie la sănătatea tenului tău, deoarece apa hrănește pielea și o hidratează din interior. Un ten deshidratat este predispus la uscăciuni, mâncărimi și răni deschise. 

 

Nu trebuie să bei toată ziua apă, poți să te hidratezi și prin alte metode, cum ar fi prin consumul de ceaiuri, de fructe și de legume. Cele mai potrivite fructe care îți hidratează pielea sunt pepenele roșu și lămâia, iar dacă vorbim de legume, castraveții sunt cele mai bune variante.  

 

 

  • Secretul este în produse

 

 

Din păcate mulți cred că produsele calitative sunt inutile, prea scumpe și se plătește doar brandul. Acest lucru nu este adevărat, pentru că nu mereu brandul contează, ci și ingredientele din produse. De aceea este extrem de important să citești etichetele de pe produsele pe care urmează să le cumperi. 

 

Renunță la produsele pentru ten care conțin parabeni, parfum și alcool. O cremă cu miros dulce este foarte dăunătoare pentru ten, pentru că cel mai probabil conține foarte mult parfum. Dacă îți pasă de sănătatea tenului tău, atunci optează pentru cremele naturale pentru față de la Generock.ro. Fiecare produs de la Generock este natural, organic și vegan care va avea grijă de sănătatea tenului tău. 

 

 

  • Nu-ți mai atinge fața

 

 

Degeaba îți speli regulat fața, dacă pe parcursul zilei continui să o atingi. În momentul când îți atingi fața, transferi o grămadă de bacterii și murdărie care îți pot irita și distruge pielea. Se știe că atingerea feței cu mâinile este o mișcare involuntară, la fel și scărpinatul ochilor, dar toate aceste mișcări sunt dăunătoare pentru ten.  

 

 

  • Somn și aer proaspăt

 

 

Somnul de frumusețe este o poveste reală. Corpul, și implicit tenul tău, are nevoie minimum șapte ore de somn pentru a-și menține sănătatea, pentru că tenul tău produce un nou colagen în timp ce dormi. Cum poți menține o igienă corespunzătoare a somnului? Asigură-te că este destul de întuneric în cameră și suficient de aerisit. 

 

Nu uita nici de aerul curat. Din păcate nu prea poți evita poluarea, din acest motiv încearcă să nu mai pui paie pe foc. Parfumurile puternice, fumul de țigară și odorizantele artificiale sunt toate surse de boală pentru tenul tău. Evită pe cât posibil aceste lucruri, altfel riști sănătatea tenului tău. 

 

Acestea sunt doar niște reguli de bază pentru protecția tenului tău. Evident, există extrem de multe aspecte care pot dăuna tenului, de aceea este foarte important să te documentezi mai mult despre acest subiect. 

 

Sursa foto: Pexels.com