Longevitatea și vindecarea depind de modul în care gândim zilnic, ne învață prof. dr. Constantin Dulcan: Putem trăi 130–140 de ani dacă facem asta”

Longevitatea și vindecarea depind de modul în care gândim zilnic, ne învață prof. dr. Constantin Dulcan: Putem trăi 130–140 de ani dacă facem asta”

”Sistemul nostru imunitar este, după cum spun japonezii, construit aşa încât noi să putem trăi în jur de 130–140 de ani,” spune prof. Constantin Dulcan.

Neurologul Constantin Dulcan spune că modul în care gândim ne poate ajuta să ne prelungim viaţa.

El a povestit despre persoane care au venit la el să se trateze și au reuşit să grăbească vindecarea cu ajutorul unei gândiri pozitive.

”Noi ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul în care gândim. Noi suntem suma tuturor gândurilor şi emoţiilor noastre. Noi emitem pe zi circa 60.000 de gânduri.

Cu fiecare gând pe care îl emitem, noi pledăm pentru viaţă sau pentru moarte, pentru sănătate sau pentru boală.

Eu am creat clinica de neurologie şi la Craiova şi în Bucureşti, aveam bolnavi cu aceeaşi boală, accident vascular. Eram zilnic obligat să fac vizita cu 30 de oameni după mine.

Şi întrebam bolnavii cum se simt. Unul îmi spunea că se simte bine, că va fi şi mai bine.

“Ne ajută reţetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dăm singuri”

Mă duceam după trei zile, mă uitam la faţa lui, vedeam cum înfloreşte. Altul spunea că nu îi e bine, că l-a durut injecţia, că nu i-a trecut cu pastila pe care i-am dat-o.

Acel om mergea prost, rău. Se vedea că e nemulţumit şi nu îi mergea bine nici tratamentul. În clipa de faţă vorbim despre ceea ce se cheamă puterea minţii.

citeste mai mult