Iată ce trebuie să știi înainte de a îți pune implant dentar!
O dantură perfectă, la fel cum vezi în reclame și reviste este greu de obținut, dar nu imposibil. O îngrijire adecvată, o consultație periodică, repararea cariilor și tratamentul dinților afectați nu trebuie să fie neglijate niciodată, mai ales pentru că un zâmbet frumos este esențial atunci când vrei să lași o primă impresie bună. Cu atât mai mult prin faptul că este vorba despre sănătate și îngrijirea propriului corp, ceea ce ar trebui să fie prioritar.
Dacă ai neglijat aceste aspecte de-a lungul timpului iar acum ai nevoie de un implant dentar, dar nu știi ce presupune acesta, iată ce trebuie să știi:
Ce este un implant dentar
Implantul dentar presupune o intervenție chirurgicală efectuată în cadrul unui cabinet stomatologic, realizată de un medic profesionist și are rolul de a înlocui rădăcina osoasă afectată, constituind un suport pentru coroana dentară, punți sau proteze dentare aplicate ulterior.
Realizarea acestui procedeu se face doar în cazul în care dintele este profund afectat și nu mai poate fi salvat sub nicio formă, deoarece necesită extracția dentară. După extracție, zona trebuie lăsată să se vindece timp de minim 2 luni, timp în care se preconizează refacerea suprafeței osoase în care va fi inserat implantul. În anumite cazuri, pacientul necesită o grefă osoasă, respectiv o procedură denumită Sinus lift care presupune împingerea sinusului și adăugarea de os sub acesta, astfel încât să ofere un suport mai bun pentru implant și grefa osoasă este de cele mai multe ori de origine animală.
În ceea ce presupune tipurile de adiție osoasă, există 4 opțiuni și anume autogrefă sau os de la pacient, alogrefă, respectiv os de la un donator, xenogrefă, mai exact os de origine animală, mai precis de origine bovină sau implant din material sintetic biocompatibil, respectiv grefă artificială.
Procedura necesară pentru aplicarea unui implant dentar este una de durată medie, în funcție de timpul de vindecare, și presupune mai multe controale periodice pentru a observa evoluția acestuia în timp. Rezultatul final, dacă procedura a fost realizată în mod corect și eficient, de către un medic profesionist, într-un cabinet stomatologic cu aparatură de calitate superioară, va fi unul frumos, iar aspectul este la fel ca în cazul unui dinte natural.
Ce tipuri de implant să alegi
Dacă nu știi ce tip de implant să alegi, dar îl vrei pe cel mai bun, la momentul actual, cel mai bun tip de implant din lume este implantul elvețian Straumann, deoarece au un înveliș SLActive care este unul inovativ ce garantează osteointegrarea la nivelul osului.
În ceea ce presupune tipurile de implant dentar, există două feluri de implant dentar și anume cel plasat direct în os sau cel subperiostal, care este plasat sub gingie, dar deasupra osului.
Realizarea unui implant, indiferent de tipul său, poate presupune tehnici diferite, în funcție de complexitatea cazului și de anatomia pacientului, fapt pentru care tipul de procedură este stabilit împreună cu medicul specialist responsabil de cazul respectiv.
Costul unui implant dentar
Dacă și tu ai nevoie de un implant și nu știi ce presupune un cost de implant dentar și care este suma pe care va trebui să o plătești la finalul procedurii, ei bine, prețul pentru un implant dentar pleacă de la 2500 de lei și ajunge undeva în jurul a 5000 de lei, în funcție de tipul implantului. Aceste prețuri sunt orientative și reprezintă doar costul implantului, nu și al coroanei dentare ulterioare, al punților dentare sau ale ale altor modificări.
Prin urmare, indiferent care este costul, asigură-te că procedura este realizată de profesioniști, precum cei de la clinica Cisomedical.ro, astfel încât să nu fie nevoie să refaci totul peste puțin timp cu mai mulți bani, deoarece este vorba de sănătatea ta, care e primordială și care merită toți banii.
Tu ce experiențe ai avut până acum cu medicii stomatologi?
Sursa foto: Pexels.com.