Gelul antibacterian pentru maini, intre adevar si mit

Gelul antibacterian pentru maini, intre adevar si mit

“Au fost observate scaderi ale transmiterii infectiilor virale odata cu cresterea utilizarii solutiilor dezinfectante pentru maini (de la lotiunile de tipul gel antibacterian, la servetelele umede)?”, intreaba cititorii NewYork Times. Iata care este parerea specialistilor, conform nytimes.com.

Raspunsul pe scurt este ca nimeni nu stie cu precizie aceste lucruri, intrucat nu s-au efectuat studii pe aceasta tema. Pe de alta parte, o buna igiena a mainilor poate face o mare diferenta la nivelul starii de sanatate.

Un studiu publicat in urma cu aproape 10 ani in revista de specialitate “The American Journal of Public Health” arata ca imbunatatirea igienei personale, in special cand vine vorba despre spalatul pe maini, reduce bolile gastroinstestinale cu 31% si infectiile respiratorii cu 21%.

Elementul cheie in impiedicarea acestor boli este ruperea lantului care permite transmiterea agentilor patogeni de la o persoana la alta. Atat spalatul pe maini, cat si deinfectarea mainilor folosind solutiile specializate pot face acest lucru.

citeste continuarea pe medlive.hotnews.ro

photocredit: Libertatea pentru femei